Kto vládne slovenským rebríčkom: U17

22. 7. 2014
Pozrite sa ako si počas roka počínali naši dorastenci, a ktorí z nich to dotiahli na vrchol.
Ilava, Trenčín a Rozhanovce boli mestá, ktoré hostili Grand Prix turnaje do sedemnásť rokov v sezóne 2013/2014. Vrchol sezóny, teda majstrovstvá Slovenska pre dorastencov sa odohrali v Prešove. Postupne sa teraz pozrieme nato, ako sa hráčom darilo na jednotlivých turnajoch a kto splnil úlohu favorita.

V Ilave na prvom Grand Prix podujatí si prvenstvo v dvojhrách vyslúžili Richard Šmatlák (Družstevník Klenovec) a Michaela Rajcová (M-Šport Trenčín). Šmatlák úradoval aj v párových disciplínach. Vo štvorhre zvíťazil s Jánom Baluchom (PBA Prešov) a v miešanej štvorhre s Monikou Hruškovou (Družstevník Klenovec). Martina Bažíková s Michaelou Rajcovou (obe M-Šport Trenčín) vyhrali štvorhru dievčat.

Samuel Ivanka (Gymnázium Partizánske) s Lenkou Drotárovou (Loko Košice) bodovali v Trenčíne. Vo štvorhrách zvíťazili páry Ivan Hruška/Marek Wild (Družst.Klenovec/M-Šport Trenčín) a Sára Pavlíková/Sára Stašková (PBA Prešov). Miešanú štvorhru ovládla dvojica Adam Horák/Tamara Prostináková (Sokol Ilava).

Na poslednom Grand Prix turnaji v Rozhanovciach zopakoval Richard Šmatlák úspech z prvého GP, keď okrem dvojhry vyhral aj miešanú štvorhru s klubovou kolegyňou Monikou Hruškovou (Družstevník Klenovec). Zlato z dvojhry obhájila aj Lenka Drotárová, no vo štvorhrách sme spoznali mená nových víťazov. U chlapcov dominovala dvojica Adam Horák/Peter Hrnčár (Sokol Ilava/CEVA Trenčín), u dievčat Zuzka Palková/Katka Vargová (Lokomotíva Košice).

Majstrovstvá Slovenska boli úspešné hlavne pre Richarda Šmatláka (Družstevník Klenovec) a Katku Vargovú (Loko Košice). Šmatlák získal hetrik, keď najprv triumfoval v dvojhre, následne vo štvorhre s Jánom Baluchom (PBA Prešov) a svoje úsilie zavŕšil miešanou štvorhrou s Monikou Hruškovou (Družstevník Klenovec). Vargová si prvenstvo odniesla z dvojhry a zo štvorhry so Zuzkou Palkovou (Loko Košice).

Čo myslíte, kto sa stal jednotkou v záverečnom hodnotení?

Ak ste tipovali Richarda Šmatláka (Družstevník Klenovec), uhádli ste. Šmatlák vedie vo dvojhre pred Adamom Horákom o 2500 bodov. V štvorhre preskočil Jána Baluchu (PBA Prešov) o 500 bodov a v miešanej štvorhre si drží vedenie opäť pred Baluchom o 1650 bodov. V dvojhre dorasteniek sa na vedúcej pozícii nachádza Lenka Drotárová (Loko Košice) s 10950 bodmi pred klubovou spoluhráčkou a majsterkou Slovenska Katkou Vargovou (Loko Košice), ktorá má na konte 8500 bodov. Vo štvorhre sa o prvú priečku delia Zuzka Palková (Loko Košice) s už spomínanou Katkou Vargovou s 9500 bodmi. Monika Hrušková (Družstevník Klenovec) zasa kraľuje v miešanej štvorhre, a to len o 400 bodov pred Lenkou Drotárovou.

Uvidíme k akým zmenám dôjde v novej sezóne, keďže väčšina hráčov túto kategóriu neopúšťa. Rozlúčime sa ale s Jánom Baluchom, Miškou Rajcovou, Martinou Bažíkovou, Marekom Wildom či s Ivanom Hruškom. Vedúce pozície tak ostanú skoro bez zmien a my budeme sledovať ako si hráči po letnej príprave udržia svoje postavenie.

Prvé štyri miesta v konečnom rebríčku dorastencov:

Dvojhra dorastencov
1.Šmatlák Richard - Družst. Klenovec (10500)
2.Horák Adam - Sokol Ilava (8000)
3.Balucha Ján - PBA Prešov (7600)
4.Ivanka Samuel - Gym. Partizánske (7500)

Štvorhra dorastenci
1.Šmatlák Richard - Družst. Klenovec (9250)
2.Balucha Ján - PBA Prešov (8750)
3.Horák Adam - Sokol Ilava (8150)
Hrnčár Peter - CEVA Trenčín (8150)

Miešaná štvorhra dorastenci
1.Šmatlák Richard - Družst. Klenovec (10000)
2.Balucha Ján - PBA Prešov (8350)
3.Hrnčár Peter - CEVA Trenčín (7700)
4.Wild Marek - M-Šport Trenčín (6750)

Dvojhra dorastenky
1.Drotárová Lenka - Loko Košice (10950)
2.Vargová Katarína - Loko Košice (8500)
3.Hrušková Monika - Družst. Klenovec (6750)
4.Palková Zuzana - Loko Košice (6536)

Štvorhra dorastenky
1.Palková Zuzana - Loko Košice (9500)
Vargová Katarína - Loko Košice (9500)
3.Rajcová Michaela - M-Šport Trenčín (9050)
4.Bažíková Martina - M-Šport Trenčín (7650)

Miešaná štvorhra dorastenky
1.Hrušková Monika - Družst. Klenovec (9250)
2.Drotárová Lenka - Loko Košice (8850)
3.Rajcová Michaela - M-Šport Trenčín (7750)
4.Vargová Katarína - Loko Košice (7200)

Kompletný rebríček nájdete v prílohe.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov