Čo priniesol mesiac: „November 2016“

2. 12. 2016
Skrátená sezóna sa pomaly chýli k svojmu záveru. V novembri ste mohli sledovať množstvo zahraničných podujatí, no aj prestížne juniorské turnaje organizované na Slovensku, či začiatok série majstrovstiev Slovenska. Pripomeňme si, čo všetko sa počas posledného jesenného mesiaca udialo vo svete, ale najmä u nás.

Majstrovstvá Slovenska

1.ročník majstrovstiev Slovenska nepočujúcej mládeže, ktorý organizoval Deaflympijský výbor Slovenska sa za účasti 20 hráčov konal v sobotu, 5.novembra, v športovej hale Bowling baru v Dúbravke. Čítajte viac.

Majstrovstvá Slovenska pätnásťročných, ktoré sa konali v Ilave, sa určite stanú nezabudnuteľnými pre hráča EFFORTU Zvolen Andreja Antošku, ktorý sa po zisku troch titulov môže pýšiť tým, že v kalendárnom roku 2016 sa vďaka našej tzv. prechodnej sezóne stal v tejto kategórii šesťnásobným majstrom Slovenska, pričom počas víkendu nestratil ani set. Čítajte viac.

Majstrovstvá sveta juniorov

Staro-novým šampiónom sa v tímovej súťaži juniorských majstrovstiev sveta stalo družstvo Číny, ktoré vo finálovom dueli porazilo Malajziu jasným skóre 3:0. Čítajte viac.

Svetový juniorský šampionát, ktorý prebiehal od 2. do 13. novembra v španielskom Bilbau vyvrcholil finálovými stretnutiami v individuálnej súťaži, z ktorej si štyri z piatich zlatých medailí odniesli domov reprezentanti Číny. Čítajte viac.

Na juniorských majstrovstvách sveta absolvovali slovenskí reprezentanti pred cestou domov svoj posledný tréning, na ktorý len tak ľahko nezabudnú. Čítajte viac.

Výkony šestice hráčov v zložení Adam Horák, Peter Hrnčár, Richard Šmatlák, Tamara Prostináková, Mia Tarcalová a Zuzana Pálková, ktorí štartovali na juniorských majstrovstiev sveta v španielskom Bilbau hodnotil tréner Tibor Kessler. Čítajte viac.

Zahraničné turnaje

Slovenský reprezentant Matej Hliničan štartoval v nemeckom Saarbruckene na Grand Prix Gold turnaji Bitburger Badminton Open, kde si výhrou v prvom kole na konto pripísal skvelých 1670 bodov do svetového rebríčka. Čítajte viac.

11.-13.novembra sa v piatich európskych mestách konali kvalifikačné turnaje majstrovstiev Európy zmiešaných družstiev, a my sme spoznali kompletnú zostavu tímov, ktoré zabojujú na februárovom finálovom turnaji v Poľsku. Čítajte viac.

Hŕstka Slovákov sa počas novembra zúčastnila aj českého celoštátneho turnaja Grand Prix A dospelých, ktorý sa konal v Prahe. Čítajte viac.

Na medzinárodnom turnaji Finnish International, ktorý sa konal 24.-27.novembra štartovali aj Milan Dratva s Martinou Repiskou a obaja podali veľmi slušné výkony. Hviezdou turnaja sa však stala Dánka Irina Amalie Andersen, ktorá v nedeľňajšom finále nastúpila v troch disciplínach. Čítajte viac.

Mládežnícke a juniorské zahraničné podujatia

Maximom slovenských reprezentantov, ktorí štartovali na medzinárodnom juniorskom podujatí Czech Junior 2016 sa stali dve štvrťfinálové účasti, konkrétne vo dvojhre a mixe. Čítajte viac.

Celkovo 339 hráčov z 23 krajín sa zišlo na medzinárodných turnajoch Yonex Slovak Junior, Yonex Slovak Youth a Softip Slovak Youth International. A ako to celé dopadlo? Čítajte viac.

Začni s bedmintonom

Školenia programu Začni s bedmintonom organizuje Slovenský zväz bedmintonu v rôznych slovenských mestách. Program sa počas novembra dostal do povedomia učiteľov aj v Liptovskom Mikuláši. Čítajte viac.

Sériu školení programu Začni s bedmintonom ukončili v roku 2016 učitelia v Humennom a Michalovciach. Čítajte viac.

Rozhovor

S prezidentom SZBe Antonom Siažikom sme sa porozprávali nielen o medzinárodných turnajoch, ktoré sa konali v Trenčíne, ale prezradil nám aj jeho pohľad na výkony reprezentantov či to, kto bol jeho favoritom vo voľbách SOV. Čítajte viac.

Z domova

Na trojdňovom školení trénerov prvého kvalifikačného stupňa, ktoré sa 4.-6. novembra konalo v Trenčíne sa zišlo pätnásť účastníkov. Čítajte viac.

Zo sveta

Po skončení kariéry kórejských hráčov Lee Yong Daeoho, Shin Baek Cheola a Kim Sa Ranga sa s profesionálnym svetom bedmintonu rozlúčil aj japonský štvorhrár Kenichi Hayakawa. Čítajte viac.

Ponúkli sme Vám aj najnovšie číslo online bedmintonového magazínu od Badminton Europe. 66-strán skvelého čítania čaká len na Vás. Čítajte viac.

Na svetovom podujatí Thaihot China Open, ktoré sa konalo v čínskom meste Fuzhou sa darilo najmä Indonézanom, ktorí zvíťazili v dvoch z piatich disciplín. Čítajte viac.

Záverečný Superseries turnaj, ktorý sa pred veľkým dubajským finále konal v Hongkongu spoznal svojich víťazov. Čítajte viac.

Kolotoč Superseries turnajov ukončil svoju púť posledným spomínaným turnajom v Hongkongu. Aktuálne čaká na svetovú špičku už len veľkolepé finále, ktoré sa uskutoční 14.-18.decembra v dubajskom Hamdam športovom komplexe. Čítajte viac.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov