Pre-Selection Camp

2. 12. 2016
V roku 2017 plánuje Badminton Europe spustiť veľkolepý projekt, ktorým má byť BEC Centre of Excellence a jeho súčasťou by chceli byť aj slovenskí reprezentanti Matej Hliničan a Martina Repiská. Obaja však najprv musia absolvovať Pre-Selection Camp, ktorý je na programe už budúci týždeň.

V septembri tohto roku sa Badminton Europe rozhodla, že vytvorí špičkové bedmintonové tréningové centrum v Európe. Hlavnou ideou je vytvoriť profesionálne podmienky pre hráčov vysokej kvality, ktorí by v centre mali žiť a trénovať. Myšlienkou je teda to, aby hráči nejazdili na tréningové pobyty do rôznych zemí, ale aby sa ich domovom stalo práve spomínané tréningové centrum.

Prihlášky, ktoré hráči z rôznych krajín vyplnili sa zastavili na čísle 58. Aby sa ale v centre ocitli tí správni bedmintonisti, Badminton Europe pozvala potenciálnych záujemcov na výberový kemp, ktorý sa 5.-9.decembra uskutoční v dánskom meste Vejen.

Pozvánky na  kemp dostalo len 33 bedmintonistov z 21 krajín, a okrem nich boli pozvaní aj štyria tréneri. Medzi týmito hráčmi sa nachádzajú aj naši reprezentanti, menovite Matej Hliničan a Martina Repiská. Na oboch čaká v priebehu budúceho týždňa množstvo tréningov, no najmä rozhovor a rôznych stretnutí.

Aby to všetko nebolo až príliš jednoduché, tak sústredenie v Dánsku bude len jedným z troch. Ďalšie výberové kempy by sa mali uskutočniť v prvej polovici roku 2017.

Dodáme, že miesto kde sa BEC Centre of Excellence bude nachádzať ešte nie je známe. Zástupcovia Badminton Europe strávili posledné mesiace cestovaním po Európe, aby navštívili záujemcov a získali všetky potrebné informácie.

Ako prvé sa koncom januára dozvieme práve miesto kde sa centrum bude nachádzať. Mená účastníkov by mali byť známe v máji.

Viac informácií ako aj dojmov od našich reprezentantov Vám prinesieme po víkende.

Viac o BEC Centre of Excellence sa dočítate TU.

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov