Welsh International: Hliničan ukončil zápas predčasne

5. 12. 2016
Slovenský reprezentant Matej Hliničan sa uplynulý týždeň predstavil na medzinárodnom turnaji Yonex Welsh International v Cardiffe.

Slovenský reprezentant mal na turnaji najprv štartovať v kvalifikácií, no po odhláškach niektorých hráčov, sa ako nasadená dvojka v mužskej kvalifikácií dostal priamo do hlavnej súťaže.

Matej teda nastúpil v štvrtkovej hlavnej súťaži, kde mu bol v prvom kole súperom Kanaďan B.R.Sankeerth, 159. hráč svetového rebríčka. Bedmintonista M-ŠPORTU Trenčín sa v tej dobe nachádzal v rebríčku na mieste číslo 214., takže v roli favorita bol v tomto prípade Kanaďan.  

Hoci náš reprezentant cestoval na turnaj s miernou nádchou a malými zdravotnými problémami, na zápas nastúpil a súpera určite zaskočil. Aj napriek tomu, že počas celého prvého setu prehrával, dokázal zabojovať aby nakoniec za stavu 19:19 získal prvý setbal vo svoj prospech. Ten sa mu však nepodarilo premeniť a súper nielenže skóre dorovnal, ale nasledujúce dva body získal pre seba, takže so skóre 22:20 sa stal Sankeerth víťazom prvého setu. Druhý set sa opäť odvíjal lepšie pre Kanaďana, a za stavu 13:7 v jeho prospech, Matej zápas ukončil. Ako neskôr informoval na sociálnej sieti, duel skrečoval kvôli zraneniu ramena, ktoré si spôsobil v závere prvého setu. Jeho cesta turnajom, ktorá sa mala začať v kvalifikácii sa teda skončila v prvom kole hlavnej súťaže.

„Aj napriek tomu, že od nedele som bojoval s chorobou som sa na zápas tešil a veril, že ho môžem zvládnuť. V prvom sete sa mi v koncovke podarilo nepriaznivý stav otočiť a mal som setbol za stavu 20:19. Nepodarilo sa mi ho premeniť a ešte k tomu som si za stavu 20:21 pri šípke v obrane vyhodil rameno...preto som bol v druhom sete za stavu 13:7 nútený zápas vzdať. Nebol som schopný zahrať ani len polosmeč tak to nemalo zmysel ďalej siliť.“ Matej Hliničan

Celkovými víťazmi dvojhier sa po finálových dueloch stali Španieli Pablo Abian a Beatriz Corrales. Abian, ktorý vo Walese vyhral v roku 2010 a 2013 si ako trojka turnaja na konto pripísal svoju tretiu výhru. Corrales prešla pavúkom k výhre ako nasadená jednotka. Najvyššie postavené dvojice zvíťazili aj vo štvorhre žien a mixe. U žien sa z výhry radovali Rusky Anastasia Chervyakova/Olga Morozova a v mixe zasa Poliaci Robert Mateusiak/Nadiezda Zieba. Triumf zo štvorhry mužov oslavovali Min Chun Liao/Cheng Heng Sun z Taiwanu, ktorí finále odohrali proti svojim krajanom.

Kompletné výsledky turnaja nájdete TU.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov