GP A dospelých: Víkend plný bedmintonu

7. 12. 2016
9.-11.decembra sa v bratislavskom Športovom centre Bowling bar uskutoční druhý a zároveň posledný tohtoročný turnaj dospelých, na ktorom sa zíde slovenská špička hráčov.

Dúbravský bedmintonový klub ako organizátor podujatia privíta svojej pôde celkovo 83 hráčov z 21 slovenských klubov. Turnaj sa začne piatkovou kvalifikáciou, ktorá odštartuje o 15:00 hod.. V sobotu sa bude od 9:00 hod. pokračovať vyraďovacími súbojmi v pavúkoch, a v nedeľu budú od 9:00 hod. na programe semifinálové duely dvojhier, ako aj následné finálové stretnutia vo všetkých disciplínach.

 K videniu budú určite skvelé bedmintonové výkony, o ktoré sa postarajú niekoľkonásobní majstri Slovenska. Či už to bude Jarolím Vícen (Lokomotíva Košice), Juraj Vachálek (Spoje Bratislava) alebo Milan Dratva (Lokomotíva Košice). Kartami môže opäť zamiešať aj staršia generácia hráčov ako Lukáš Klačanský (CEVA Trenčín), Michal Matejka (M-ŠPORT Trenčín) či Ladislav Tomčko (Lokomotíva Košice).

U žien nám síce na listine prihlásených chýbajú finalistky majstrovstiev (Jana Čižnárová a Martina Repiská), no triumf z GP A turnaja bude obhajovať reprezentantka Lucia Grenčíková (CEVA Trenčín). V zozname sa nachádza aj Katarína Šariščanová (Lokomotíva Košice), či mladšie juniorky ako Alexandra Remeňová (EFFORT Zvolen), Mia Tarcalová (PBA Prešov) či Alžbeta Peruňská (Fénix Bratislava).

V mužskej štvorhre by jasnými adeptmi na výhru mali byť úradujúci majstri Slovenska, Miroslav Haring a Juraj Vachálek (Spoje Bratislava). Cestu im ale môžu skrížiť viaceré páry, medzi nimi aj bratia Jarolím a Martin Vícenovci (Lokomotíva Košice/Spoje Bratislava). Vo štvorhre žien budú jednotkami turnaja Michaela Foltánová s Michaelou Rajcovou (Spoje Bratislava/M-ŠPORT Trenčín), no aj tu sa nachádzajú dvojice, ktoré by chceli stáť na najvyššom stupni víťazov, napríklad Jana Nejedlová/Vanda Popluhárová (Spoje Bratislava), Gabriela Kaduková/Sylvia Orlovská (Lokomotíva Košice/BC Prešov) či mladé hráčky Lucia Vojteková s Alžbetou Peruňskou (DBK Bratislava/Fénix Bratislava).

Číslo jeden v mixe bude patriť finalistom majstrovstiev Slovenska, Jurajovi Vachálkovi a Jane Nejedlovej (Spoje Bratislava). O výhru sa ale pokúsia aj iné páry, z ktorých spomenieme Ladislava Tomčka a Gabrielu Kadukovú (Lokomotíva Košice), dvojicu ktorá ma na konte niekoľko titulov majstrov Slovenska v mixe.

O zábavu bude počas víkendu určite postarané, a Vy by ste si predvianočnú nádielku výborného bedmintonu nemali nechať ujsť.

Grand Prix A dospelých Bratislava - propozície

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov