GP A dospelí: Triumf pre Dratvu s Grenčíkovou

12. 12. 2016
Druhý celoslovenský turnaj dospelých, ktorý sa od piatku do nedele konal v bratislavskom Bowling bare v Dúbravke priniesol množstvo prekvapivých výsledkov, o ktoré sa pričinili ako mladší, tak aj starší hráči.

Zlato z mixu putovalo do rúk bývalým reprezentantom a niekoľkonásobným majstrom Slovenska, Ladislavovi Tomčkovi/Gabriele Kadukovej *rod. Zabavníkovej (Lokomotíva Košice), ktorí v semifinále vyradili prvý nasadený pár Juraja Vachálka/Janu Nejedlovú (Spoje Bratislava) a vo finále si potom poradili taktiež s bratislavským párom Miroslav Haring/Vanda Popluhárová rod. Klečková.

Je nutné dodať, že pre obe finalistky bol tento turnaj prvým, ktorý absolvovali v rámci rodičovskej dovolenky a obe si okrem finále mixu zahrali aj finále štvorhry. Vanda po boku spomínanej Jany Nejedlovej a Gabriela zasa so Sylviou Orlovskou (BC Prešov). Karty sa v tomto prípade otočili, a po štvorhre sa z výhry tešili Bratislavčanky, ktoré finálový duel zvládli v dvoch setoch.

K zlatu a striebru však Gabriela pridala ešte aj bronz z dvojhry. Pred bránami finále ju zastavila neskoršia víťazka a obhajkyňa prvenstva, Lucia Grenčíková (CEVA Trenčín). Lucia odohrala finále proti mladučkej Alžbete Peruňskej (Fénix Bratislava), ktorá zasa v semifinále porazila domácu Luciu Vojtekovú (DBK Bratislava). Samotné finále skončilo po dvoch setoch, a víťazkou sa stala Lucia, ktorá tak obhájila výhru z Trenčína.

U mužov sa finálové stretnutie odohralo medzi úradujúcim majstrom Slovenska, jednotkou turnaja Jarolímom Vícenom a piatym nasadeným Milanom Dratvom (obaja Lokomotíva Košice). V tomto jedinom trojsetovom finále sa bolo určite na čo pozerať. Po setoch 21:16, 18:21 a 19:21 sa nakoniec z výhry tešil Milan, pre ktorého to bol v tejto skrátenej sezóne jediný turnaj na Slovensku (*prvého GP A sa nezúčastnil, pretože štartoval na medzinárodnom podujatí v Maďarsku).

Dominanciu vo štvorhre mužov a obhajobu majstrovského titulu potvrdili nasadené jednotky Miroslav Haring/Juraj Vachálek (Spoje Bratislava), ktorí finálový duel proti bratom Jarolímovi a Martinovi Vícenovcom zvládli v dvoch setoch.

Hráčom gratulujeme k úspechom.

Grand Prix A dospelí Bratislava

Finále párových disciplín

XD: Tomčko/Kaduková (Lokomotíva Košice) - Haring/Popluhárová (Spoje Bratislava) 21:10, 21:11

MD: Haring/Vachálek /1/ (Spoje Bratislava) - Vícen/Vícen (Lokomotíva Košice/Spoje Bratislava) 21:17, 21:8

WD: Kaduková/Orlovská (Lokomotíva Košice/BC Prešov) - Nejedlová/Popluhárová (Spoje Bratislava) 19:21, 13:21

Finále dvojhier

MS: Jarolím Vícen /1/ (Lokomotíva Košice) - Milan Dratva /5/ (Lokomotíva Košice) 21:16, 18:21, 19:21

WS: Lucia Grenčíková /1/ (CEVA Trenčín) - Alžbeta Peruňská /7/ (Fénix Bratislava) 24:22, 21:9

Semifinále dvojhier

MS: Jarolím Vícen /1/ (Lokomotíva Košice) - Peter Hrnčár /8/ (CEVA Trenčín) 21:8, 21:11

MS: Milan Dratva /5/ (Lokomotíva Košice) - Karol Kiš /7/ (BK Šurany) 1:1 retired

WS: Lucia Grenčíková /1/ (CEVA Trenčín) - Gabriela Kaduková (Lokomotíva Košice) 21:19, 21:11

WS: Alžbeta Peruňská /7/ (Fénix Bratislava) - Lucia Vojteková (DBK Bratislava) 21:15, 21:12

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov