Dubaj: Spoznali sme hráčov roka 2016

13. 12. 2016
Galavečer v Dubaji sa niesol vo veľkom štýle. V hoteli Armani, ktorý sa nachádza v ikonickom mrakodrape Burdž Chalífa sa včera konala hráčka recepcia, na ktorej boli vyhlásení hráči ako aj hráčky roka 2016. Medzi mužmi uspel Malajec Lee Chong Wei, medzi ženami Japonky Misaki Matsutomo/Ayaka Takahashi. Z ocenení sa však tešili aj iní.

Pre Lee Chong Weia, ako trojnásobného strieborného olympionika nie je zisk tohto ocenenia žiadnou novinkou. Hráčom roka sa stal už piatykrát (2009,2010,2011,2013, 2016) a je zatiaľ rekordérom v počte získaných trofejí. Odmenená bola aj Indka Pusarla V. Sindhu, ktorú vyhlásili za najviac sa zlepšujúcu hráčku roka. Vychádzajúca čínska hviezda Chen Qingchen obdržala cenu najsľubnejšej juniorskej hráčky roka.

Medzi para-bedmintonistami sa z triumfu radovali Francúz Lucas Mazur a Švajčiarka Karin Suter-Erath.

Okrem hráčov roka boli ale ocenení aj olympijskí medailisti, ktorí získali cenu zlatého košíka. Tieto ocenenia si prebrali Španielka Carolina Marin, Japonky Misaki Matsutomo/Ayaka Takahashi a Indonézania Tontowi Ahmad/Liliyana Natsir. Ocenenie olympijského víťaza Chen Longa (CHN) prebrala jeho tréner Xia Xuanze, a ocenenia štvorhrového páru Fu Haifeng/Zhang Nan zasa ich krajania Liu Yuchen/Li Junhui.

Dodáme, že ceny hráčom a hráčkam roka odovzdával zástupca prezidenta svetovej federácie Gustavo Salazar Delgado. Cenu za najviac sa zlepšujúcu hráčku roka Indke Sindhu odovzdal Dawood Al Hajri, prezident stolného tenisu a bedmintonovej asociácie Spojených arabských emirátov.

Aby toho nebolo málo, ceny putovali aj do rúk najlepšie oblečených účastníkov večera, ktorými sa stali Dán Viktor Axelsen a Woo Khei Wein z Malajzie.

Kompletný článok nájdete TU.

 

 

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov