Italian International: Repiská zakončila sezónu v Ríme

19. 12. 2016
Posledným medzinárodným podujatím v roku 2016 bol pre slovenskú reprezentantku Martinu Repiskú turnaj Yonex Italian International, ktorý sa v dňoch 13.-16.decembra uskutočnil v Ríme.

Na kvalitne obsadenom podujatí sa v konkurencii 331 hráčov zo 43 krajín podarilo vo dvojhrách zvíťaziť piatemu nasadenému Švédovi Henrimu Hurskainenovi a ôsmej nasadenej Švajčiarke Sabrine Jaquet. Triumf zo štvorhier získali Nemci Jones Ralfy Jansen/Josche Zurwonne, ktorí boli päťkami turnaja a druhé nasadené Rusky Anastasia Chervyakova/Olga Morozova. Prvenstvo v mixe vybojovali francúzski reprezentanti Jordan Corvee/Anne Tran, ktorí boli v pavúku nenasadeným párom.

Naša reprezentantka sa na turnaji predstavila vo dvojhre, ako aj vo štvorhre, ktorú odohrala s dánskou bedmintonistkou Camillou Martens.

Vo dvojhre nastúpila Marta v kvalifikácii, kde jej v prvom kole bola súperkou Chang Ya Lan z Taiwanu. Aj napriek tomu, že súperke našej hráčky patrí vo svetovom rebríčku až 421. priečka, svoje kvality v dueli predviedla naplno. Po setoch 15:21 a 16:21 porazila ázijská hráčka našu úradujúcu majsterku Slovenska, ktorá sa tak mohla sústrediť už len na štvorhru.

Vo štvorhre mali spoločne s Camillou začať v kvalifikácií, no po odhláškach niektorých hráčov sa posunuli do hlavnej súťaže. Ich súperkami sa však stali dobre hrajúce Rusky Ekaterina Bolotova/Alina Davletova, ktoré finalistkám nedávneho turnaja vo Fínsku nedovolili postúpiť do ďalšieho kola. Po prehre 21:17 a 21:14 sa Marta s turnajom rozlúčila a ukončila tak sériu medzinárodných turnajov, ktoré absolvovala v roku 2016.

YONEX Italian International 2016

WSQ 1.kolo: Martina Repiská /5/ (SVK) – Chang Ya Lan (TPE) 15:21, 14:21

WD 1.kolo: Repiská/Martens (SVK/DEN) – Bolotova/Davletova (RUS) 17:21, 14:21

 

 

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov