Dubaj: Axelsen s premiérovým zlatom

19. 12. 2016
Veľkolepé svetové finále, ktoré sa 14.-18.decembra konalo v Dubaji, vyvrcholilo v nedeľu finálovými stretnutiami, po ktorých sa zo zisku zlata radoval aj Dán Viktor Axelsen.

Pre mladého Dána bol turnaj majstrov úžasným vyvrcholením sezóny 2016 a zároveň jedinečným zakončením roka. Axelsenovi, ktorý doposiaľ odohral šesť finálových superseries zápasov prinieslo číslo sedem šťastie. Okrem toho, že po prvý raz v kariére porazil slávneho Malajca Lee Chong Weia, tak po siedmykrát sa bronzový olympijský medailista prebojoval do finále, a konečne sa mu podarilo aj zvíťaziť, keď Číňana Tiana Houweia porazil v troch setoch. Výhru si Dán pritom pripísal práve na najprestížnejšom podujatí, akým finále Superseries turnajov určite je.

 Bezchybný turnaj odohrala aj Tai Tzu Ying z Taiwanu. Ako nasadená jednotka sa prebojovala zo skupiny do pavúka a tam pokračovala ďalej, kým nesiahla na titul. Vo finále sa stretla s Kórejkou Sung Ji Hyun, pre ktorú to bolo už druhé finále, no ani tentoraz sa jej nepodarilo zabodovať.

Bitka o zlato vo štvorhre mužov prebehla medzi prvými dvoma pármi turnaja. Japonci Takeshi Kamura a Keigo Sonoda ako jednotky turnaja síce v semifinále porazili dánskych reprezentantov Madsa Conrada-Petersena/Madsa Pieler Koldinga, no vo finále ich zastavili druhí nasadení Malajci V Shem Goh/Wee Kiong Tan, ktorí sa stali absolútnymi víťazmi turnaja.

Úspešné dni má za sebou určite aj Číňanka Qingchen Chen, ktorá v Dubaji zvíťazila vo štvorhre ako aj v mixe. Štvorhru ovládla po boku krajanky Yifan Jie, keď vo finále zdolali olympijské víťazky z Japonska Misaku Matsutomo/Ayaku Takahashi. Spoločne so Siwei Zhengom úradovali aj v mixe, kde vo finále prekazili manželom Chris a Gabrielle Adcockovcom obhajobu triumfu z minulej sezóny.

Dodáme, že Európa na tomto veľkolepom finále vďaka dánskym a anglickým hráčom získala niekoľko medailových umiestnení. Hviezdou sa určite stal Viktor Axelsen, ktorý si na krk zavesil zlato. Zo striebra sa tešili manželia Adcockovci v mixe, a bronz putoval do rúk Jana O. Jorgsensena vo dvojhre, ako aj Madsa Conrada-Petersena/Madsa Pieler Koldinga vo štvorhre, Joachima Fischer Nielsena/Christinny Pedersen v mixe a na záver sa zo semifinálovej účasti tešili aj Christinna Pedersen s Camillou Rytter Juhl vo štvorhre.

Výsledky turnaja nájdete TU.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov