Zambia International 2017

30. 11. 2017
Slovenského reprezentanta Mateja Hliničana čaká v najbližších dňoch náročný turnaj v Zambii, ktorý preverí jeho aktuálnu výkonnosť. Dokáže bedmintonista M-ŠPORTU Trenčín zabodovať ako na turnaji v Botswane, kde uplynulý týždeň obsadil tretie miesto?

30.11.-3.12. sa v meste Lusaka odohrá International Series podujatie pod názvom Zambia International 2017, na ktorom o body do rebríčka a dotáciu vo výške 8 000 USD zabojuje, vrátane Mateja, 132 hráčov z 21 krajín (Alžírsko, Anglicko, Belgicko, Botswana, Egypt, Ghana, India, Izrael, Jordánsko, Južná Afrika, Keňa, Luxembursko, Maurícius, Mozambik, Nemecko, Nigéria, Slovensko, Taliansko, Uganda, Zambia, Zimbabwe).

Turnajovými jednotkami vo dvojhrách sú Misha Zilberman a Ksenia Polikarpova z Izraelu. Zilberman je spoločne so Svetlanou Zilberman číslom jeden aj v mixe. Najvyššie nasadenými dvojicami vo štvorhrách sú Aatish Lubah/Georges Julien Paul z Maurícia a Talianky Silvia Garino/Lisa Iversen.

Po úspechu v Botswane, kde Matej obsadil po trojsetovej prehre s Talianom Rosariom Maddalonim tretie miesto, nebude turnaj v Zambii prechádzkou v ružovej záhrade. V prvom kole Slovák nastúpi proti Mohamedovi Abderrahimovi Belarbimu z Alžírska. V prípade výhry a postupu do druhého kola by na aktuálne nášho 179. hráča svetového rebríčka čakal pravdepodobne tretí nasadený Belgičan Maxime Moreels, ktorému v rebríčku patrí priečka číslo 117. Okrem dvojhry by sa však Slovák mal predstaviť aj vo štvorhre, a to po boku Nemca Jonathana Perssona. Súpermi nemecko-slovenskej dvojice bude v prvom kole pár Banda/Mumba zo Zambie.

Ako trávil Matej dni po turnaji v Botswane, a čo hovorí na vylosovanie turnaja v Zambii si prečítajte v krátkom predturnajovom ohlase.

 „Po turnaji som sa presunul do hlavného mesta Botswany kde som mal 3 dni voľna pred odletom do Zambie. V afrických krajinách nehrávam úplne najradšej, preto sa snažím vyberať tie turnaje kde to už poznám a viem, že sú tam dobré podmienky. V Botswane sa hralo super, no zatiaľ neviem čo mám očakávať od Zambie, keďže som tam nikdy nebol.“

„Los nebol najpriaznivejší, takže by ma po prípadnej výhre v prvom kole čakal najlepší hráč Belgicka Maxime Moreels. Ak dokážem zopakovať dobrý výkon zo semifinálového zápasu v Botswane tak určite môžem pomýšľať na víťazstvo, no musím byť 100% pripravený keďže Maxim je veľmi dobre fyzicky pripravený hráč, ktorý nedá ani jednu výmenu zadarmo.“  Matej

Zambia International 2017

MS 1.kolo: Matej Hliničan (SVK) – Mohamed Abderrahime Belarbi (ALG)

MD 1.kolo: Hliničan/Persson (SVK/GER) – Banda/Mumba (ZAM)

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov