Slováci vo svetovom rebríčku

1. 12. 2017
V svetovom rebríčku k 30.novembru sa slovenským reprezentantom celkom darí. Martina Repiská stále úraduje v TOP stovke hráčok, a Milan Dratva s Matejom Hliničanom sú len kúsok za hranicou prvých sto párov sveta.

Lídrami svetového rebríčka sú Dán Viktor Axelsen s Taiwančankou Tai Tzu Ying vo dvojhrách. Najlepšou Európankou vo dvojhre, je na štvrtej priečke Španielka Carolina Marin. Prvenstvo vo štvorhre mužov patrí indonézskej dvojici Marcus Fernaldi Gideon/Kevin Sanjaya Sukamuljo, ktorých z druhej priečky prenasledujú Dáni Mathias Boe/Carsten Mogensen. Číslo jeden vo štvorhre žien už nepatrí Japonkám, ale na čele sa ocitli Číňanky Chen Qingchen/Jia Yifan. Dánskym reprezentantkám  Kamille Rytter Juhl/Christinne Pedersen patrí tretie miesto. Číňania sú na špici aj v mixe. Dvojica Zheng Siwei/Chen Qingchen sa teší z prvého miesto, Angličanom Chrisovi a Gabrielle Adcockovcom patrí priečka číslo päť.

Zo Slovákov sa podarilo stúpnuť Matejovi Hliničanovi, ktorý obýva 179. priečku. Milan Dratva ho aj naďalej pomalými krokmi prenasleduje, a aktuálne mu patrí v rebríčku 218. miesto. Do prvej tisícky hráčov sa zmestil aj Juraj Vachálek, ktorý zastáva 949. miesto.

Vynikajúce výkony Martiny Repiskej na posledných turnajoch sa odrazili aj na jej rebríčkovom postavení. Slovenská jednotka úraduje na 90. mieste. Druhou najlepšou Slovenkou v rebríčku je Tamara Prostináková na 797. priečke. Za ňou by ste na 820. pozícii našli Katarínu Šariščanovú, ktorá má za pätami Alžbetu Peruňskú na 829. mieste.

Reprezentačnému páru Milan Dratva/Matej Hliničan patrí v rebríčku priečka číslo 102., a dvojica je teda len malý krok od prieniku do prvej svetovej stovky. Ešte stále úradujúci majstri Slovenska Miroslav Haring/Juraj Vachálek sa nachádzajú na mieste číslo 323.. U žien máme vo štvorhre dva juniorské páry, a obe na pozícii číslo 690.. Delia sa o ňu Mia Tarcalová/Katarína Vargová spolu s Alžbetou Peruňskou/Luciou Vojtekovou. Milan Dratva s Martou Repiskou zastávajú v mixe priečku číslo 144..

S končiacou sa sezónou nás čaká už len zopár turnajov. Matej Hliničan aktuálne bojuje o body v Zambii, Martina Repiská skúsi šťastie v Taliansku (14.-17.12.) a Milan Dratva predvedie svoje umenie v Kalifornii (19.-23.12.).

Kompletný rebríček nájdete TU.

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov