Juniori v svetovom rebríčku

1. 12. 2017
Ani slovenskí juniori na tom nie sú v svetovom rebríčku najhoršie, ba dokonca sa v dvoch prípadoch nachádzajú v prvej svetovej stovke hráčov.

Úradujúcimi jednotkami juniorského rebríčka sú k 30.novembru Kunlavut Vitidsarn z Thajska a Indonézanka Gregoria Mariska Tunjung. Z Európanov sú na tom najlepšie Francúz Christo Popov na 8.mieste a Bulharka Maria Delcheva na 10.priečke. Lídrom štvorhry chlapcov ako aj mixu je Kórejčan Kim Won Ho, prvenstvo vo štvorhre dievčat drží jeho krajanka Ha Na Baek. Európe patrí vo štvorhre chlapcov 15. priečka, ktorú zastávajú Škóti Matthew Grimley a Christopher Grimley. Turecké hráčky Bengisu Ercetin/Nazlican Inci sú vo štvorhre dievčat na 11. mieste a dánska bedmintonistka Amalie Magelund obýva v mixe 15. pozíciu. 

Slováci sa môžu pýšiť 87. miestom Andreja Antošku vo dvojhre a 95. priečkou Mii Tarcalovej vo štvorhre. Andrej okrem toho zastáva 202. miesto vo štvorhre a Mii patrí 126. priečka v mixe a 222. miesto vo dvojhre.

Blízko k prvej svetovej stovke má aj Katarína Vargová, ktorá je momentálne vo štvorhre na 105. priečke. Vo dvojhre by ste ju našli na 163. pozícii. Adam Horák je na tom najlepšie v mixe, kde obýva 141. priečku. Vo štvorhre úraduje zo 144. miesta a v dvojhre mu patrí 188. miesto.

Jeho mladší brat Jakub je na tom naopak najlepšie vo dvojhre, kde zastáva 150. miesto. Vo štvorhre je na 170. pozícii v a mixe mu patrí miesto číslo 340..  Peter Hrnčár, ktorý je slovenskou rebríčkovou jednotkou je vo dvojhre na 137. mieste a vo štvorhre na 144. priečke.

Treťou juniorkou v rebríčku je Alžbeta Peruňská nachádzajúca sa na 261. mieste vo dvojhre a 258. priečke vo štvorhre. Za ňou nasleduje Alexandra Remeňová, ktorá obýva 247. priečku vo štvorhre a 385. miesto vo dvojhre.

Kompletný rebríček nájdete TU.

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov