Zambia International: Belgičan nad Hliničanovi sily, bronz zo štvorhry

4. 12. 2017
Matej Hliničan, po turnajoch v Maroku a Botswane, zakončil svoju africkú púť turnajom v Zambii, kde sa predstavil vo dvojhre, ako aj štvorhre mužov. Práve vo štvorhre sa mu spolu s Nemcom Jonathanom Perssonom podarilo obsadiť tretiu priečku.

Po turnaji v Botswane, kde si Matej do svetového rebríčka za semifinále pripísal 1750 bodov, sa mu v Lusake až tak nedarilo. Slovák síce v prvom kole dokázal zdolať Mohameda Abderrahima Belarbiho z Alžírska, no v druhom kole narazil na nasadeného Belgičana Maxima Moreelsa.

117. hráč svetového rebríčka a trojka turnaja v Lusake vystavil slovenskému reprezentantovi stopku v druhom kole, keď zvíťazil po setoch 21:19 a 21:17. Ako Matej sám avizoval, los na turnaji nebol najpriaznivejší a za druhé kolo v Zambii získal 920 bodov.

O niečo viac sa ale Slovákovi darilo vo štvorhre, v ktorej nastúpil po boku Nemca Jonathana Perssona. Dvojica prešla pavúkom až do semifinále, kde podľa slov Mateja smolne prehrali s turnajovými jednotkami z Maurícia, keď si zápas pokazili sami v treťom sete.

Pre Mateja bol turnaj v Zambii posledným medzinárodným štartom v sezóne 2017. Aktuálne ho čakajú Majstrovstvá Slovenska, ktoré začínajú už tento piatok, na jeho domácej pôde v Trenčíne.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov