EMWTC 2018: Reprezentanti v skupinách číslo dva

6. 12. 2017
Majstrovstiev Európy mužských a ženských družstiev, ktoré sa 13.-18.februára 2018 uskutočnia v ruskej Kazani, sa vrátane tímov Slovenska zúčastní 29 mužských a 24 ženských družstiev.

Kto bude Slovensko na tomto vrcholnom podujatí reprezentovať ešte známe nie je, no súperov už naše tímy spoznali. Ako sme Vás včera informovali, online losovanie prebehlo prostredníctvom Badminton Europe TV včera o 13:00 hod.. Jimmymu Andersenovi z Badminton Europe asistoval pri losovaní mužského turnaja český reprezentant Milan Ludík, pri ženskej časti turnaja bola pomocníčkou resp. asistentkou dánska hráčka Mia Blichfeldt.

Oba slovenské tímy si na šampionáte zahrajú v skupine číslo dva. Mužov čakajú duely proti Anglicku, Maďarsku a Grónsku, ženy si zasa sily zmerajú so Španielskom Maďarskom a Portugalskom. Čo na los hovorí tréner Michal Matejka, ktorý bude družstvá na majstrovstvách sprevádzať?

„Som rád, že teraz je presne vidieť zmysel nastaveného systému absolvovania medzinárodných turnajov mimo Európy. Podarilo sa nám výrazne zvýšiť postavenie našich hráčov vo svetovom rebríčku. Aj účasť na majstrovstvách sveta zmiešaných družstiev pomohla k tomu, že sme sa výrazne posunuli rebríčku krajín.“

 

„Ženy sú v skupine so Španielskom, Maďarskom a Portugalskom. Muži sú v skupine s Anglickom, Maďarskom a Grónskom. Na stanovenie cieľa je ešte dosť skoro vzhľadom na krátku dobu od publikácie vylosovania, ale nebojím sa stanoviť zatiaľ predbežný cieľ, a to je výhra v štyroch zo šiestich stretnutí. To bude znamenať obsadenie druhých priečok v skupinách a umiestnenie sa na delenom 9.mieste.“ Michal Matejka

 

A ako vyzerá los oboch častí turnaja, ktorým zatiaľ kraľujú obhajcovia trofejí Dáni?

  • Vylosovanie mužskej časti:

Skupina 1: Dánsko, Izrael, Chorvátsko, Írsko

Skupina 2: Anglicko, Maďarsko, Slovensko, Grónsko

Skupina 3: Nemecko, Island, Luxembursko, Azerbajdžan

Skupina 4: Rusko, Bulharsko, Španielsko, Belgicko

Skupina 5: Francúzsko, Ukrajina, Rakúsko, Litva

Skupina 6: Poľsko, Taliansko, Portugalsko, Česko

Skupina 7: Fínsko, Estónsko, Nórsko, Turecko, Lotyšsko

  • Vylosovanie ženskej časti:

Skupina 1: Dánsko, Švédsko, Izrael, Island

Skupina 2: Španielsko, Maďarsko, Portugalsko, Slovensko

Skupina 3: Nemecko, Litva, Ukrajina, Írsko

Skupina 4: Rusko, Turecko, Estónsko, Lotyšsko

Skupina 5: Bulharsko, Francúzsko, Grónsko, Bielorusko

Skupina 6: Anglicko, Nórsko, Česko, Poľsko

Záznam losovania:

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov