Vedeli ste...

11. 12. 2017
Európske hry, ktoré sa po azerbajdžanskom Baku presunú v roku 2019 do bieloruského Minsku majú byť pre hráčov viac atraktívne, pretože bedmintonisti si na nich okrem prestížnych titulov môžu na konto pripísať aj body do svetového rebríčka.

24.-30.júna 2019 sa v Bielorusku uskutočnia druhé Európske hry, ktorých súčasťou bude aj bedmintonový turnaj, kde sa predstaví okolo 160 hráčov. Po úvodných hrách, ktoré prebehli v Baku sa svetová federácia rozhodla, že turnaj bude súčasťou olympijskej kvalifikácie, teda body z podujata sa budú započítavať do svetového rebríčka.  Zisk bodov bude pritom totožný ako zisk bodov na európskom šampionáte.

Čo to v praxi pre hráčov znamená?

Jednoducho to, že víťaz európskych hier si na konto do svetového rebríčka pripíše skvelých 7 000 bodov. To, či toto rozhodnutie priláka do Bieloruska európsku špičku je otázne, ale lákadlo pre hráčov to bude určite obrovské. Ronan Labar jeden z popredných francúzskych hráčov sa pre web Badminton Europe vyjadril, že toto rozhodnutie považuje za dobré a teší sa na možnosť získať v Minsku medailu pre svoju krajinu.

Dodáme, že na prvých Európskych hrách nás v Baku reprezentovali Jarolím Vícen a Jana Čižnárová. To, či sa Slovákom podarí na podujatie nominovať sa dozvieme už o dva roky.

Viac informácií nájdete TU.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov