Kto vládne slovenským rebríčkom: U15

24. 7. 2014
Chcete vedieť ako si žiaci počínali počas roka, a ktorí z nich sa stali jednotkami v záverečnom hodnotení?

Turnaje Grand Prix A v kategórii do pätnásť rokov sa odohrali vo Zvolene, v Prešove a Košiciach. Azda najúspešnejším hráčom sa stal Adam Horák (Sokol Ilava), ktorý dokázal dvojhru chlapcov vyhrať na všetkých troch turnajoch. U dievčat si prvé víťazstvo pripísala Tamara Prostináková (Sokol Ilava). Na druhom turnaji bodovala Katka Vargová (Lokomotíva Košice) a na treťom Zuzka Palková (Lokomotíva Košice). Ani štvorhra chlapcov nebola záležitosťou jedného páru. Najprv si výhru vybojovali bratia Adam a Jakub Horákovci (Sokol Ilava), následne Matúš Meliš s Michalom Orságom (BK MI Trenčín) a naposledy zvíťazil pár Peter Hrnčár/Branislav Tokarčík (CEVA Trenčín/PBA Prešov). Zuzka Palková s Katkou Vargovou (obe Lokomotíva Košice) vo štvorhre dievčat zvíťazili na prvých dvoch turnajoch. Na poslednom GP „A“ turnaji sa ale najviac darilo Sáre Pavlíkovej a Sáre Staškovej (obe PBA Prešov).

Miešanú štvorhru na úvodnom turnaji vyhrala dvojica Adam Horák/Tamara Prostináková (Sokol Ilava). Na ďalších dvoch podujatiach však zvíťazil Peter Hrnčár (CEVA Trenčín), ktorý si najprv zahral s Katkou Vargovou (Lokomotíva Košice) a následne so Zuzkou Palkovou (Lokomotíva Košice).

Na majstrovstvách Slovenska potvrdil úlohu favorita Adam Horák (Sokol Ilava), ktorý okrem dvojhry zlato získal aj vo štvorhre spolu s Viktorom Krupom (EFFORT Zvolen). Vo dvojhre dievčat prvenstvo patrilo prvej nasadenej hráčke Katke Vargovej (Loko Košice). Vargová ale dvojhrou neskončila. Prvenstvo si odniesla aj zo štvorhry so Zuzkou Palkovou (Loko Košice) a aj z miešanej štvorhry, kde zvíťazila s Petrom Hrnčárom (CEVA Trenčín).

Ak ste tipovali, že Adam Horák (Sokol Ilava) sa stane jednotkou aj v záverečnom hodnotení, mali ste pravdu. Horák predstihol Petra Hrnčára (CEVA Trenčín) o 1350 bodov. Podobná situácia sa zopakovala aj vo štvorhre, kde Horák pred Hrnčárom vedie taktiež o 1350 bodov. Zmena nastala v miešanej štvorhre. Tam sa po dvoch druhých miestach môže prvenstvom konečne pochváliť aj Peter Hrnčár, za ktorým Adam Horák zaostal o 1200 bodov. V dvojhre dievčat sa na prvom mieste usadila Katka Vargová (Loko Košice), za ktorou zaostáva klubová kolegyňa Zuzka Palková len o 750 bodov. Vo štvorhre si so ziskom 11750 bodov delia prvenstvo práve Palková s Vargovou a nasledujú ich Sára Stašková so Sárovu Pavlíkovou (obe PBA Prešov), ktoré získali celkovo 9050 bodov. V miešanej štvorhre sa na prvú priečku dostala Tamara Prostináková (Sokol Iava), ktorú v tesnom závese so stratou len 100 bodov nasleduje Katka Vargová.

V tejto kategórie sa v novej sezóne určite dočkáme mnohých zmien. U chlapcov či u dievčat odchádzajú do vyššej kategórie skoro všetci nasadení hráči. Z chlapcov by sme mohli vymenovať Adama Horáka, Petra Hrnčára ďalej Viktora Krupu či Matúša Meliša. Z dievčat už v na turnajoch pre túto vekovú skupinu neuvidíme Katku Vargovú, Zuzku Palkovú, Sáru Staškovú alebo Sáru Pavlíkovú. Určite sa máte na čo tešiť. 

Prvé štyri miesta v konečnom rebríčku žiakov:

Dvojhra žiaci

1.Horák Adam - Sokol Ilava (11700)

2.Hrnčár Peter - CEVA Trenčín (10350)

3.Krupa Viktor - EFFORT Zvolen (7750)

4.Meliš Matúš - BK MI Trenčín (7270)

 

Štvorhra žiaci

1.Horák Adam - Sokol Ilava (10400)

2.Hrnčár Peter - CEVA Trenčín (9050)

3.Horák Jakub - Sokol Ilava (7310)

4.Meliš Matúš - BK MI Trenčín (6998)

   Orság Michal - BK MI Trenčín (6998)

 

Miešaná štvorhra žiaci

1.Hrnčár Peter - CEVA Trenčín (11500)

2.Horák Adam - Sokol Ilava (10300)

3.Krupa Viktor - EFFORT Zvolen (7510)

4.Orság Michal - BK MI Trenčín (6008)

 

Dvojhra žiačky

1.Vargová Katarína - Loko Košice (11300)

2.Palková Zuzana - Loko Košice (10550)

3.Prostináková Tamara - Sokol Ilava (9350)

4.Stašková Sára - PBA Prešov (8550)

 

Štvorhra žiačky

1.Palková Zuzana - Loko Košice (11750)

   Vargová Katarína - Loko Košice (11750)

3.Pavlíková Sára - PBA Prešov (9050)

   Stašková Sára - PBA Prešov (9050)

 

Miešaná štvorhra žiačky

1.Prostináková Tamara - Sokol Ilava (10300)

2.Vargová Katarína - Loko Košice (10200)

3.Orlovská Sylvia - BC Prešov (8250)

4.Palková Zuzana - Loko Košice (7550)

 

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov