EMTCQ: Mená finalistov sú známe, Slováci obsadili v skupine tretiu priečku

11. 12. 2018
6.-9.decembra sa v rôznych kútoch Európy súperilo o to, ktoré tímy sa vo februári pozrú na Majstrovstvá Európy zmiešaných družstiev do Dánska. Slováci odohrali kvalifikáciu v skupine číslo štyri, kde si sily zmerali s Francúzskom, Estónskom a Faerskými ostrovmi.

Sedem kvalifikácii prebiehalo v Anglicku, Moldave, Portugalsku, Francúzsku, Nemecku, Poľsku a Bulharsku. Skupinové súboje v jednotlivých krajinách mali rozhodnúť o tom, ktoré družstvá sa pripoja k Dánsku ako obhajcom trofeje, a budú súperiť na Majstrovstvách Európy, ktoré sa uskutočnia 13.-17.februára 2019 v dánskom meste Frederiksberg.

Slováci do francúzskeho mestečka Aire sur la lys vycestovali v zložení Milan Dratva, Juraj Vachálek, Martina Repiská a Katarína Vargová. V pozícii trénera sa predstavil Marián Šulko. Čo však čert nechcel, v našom tíme ešte pred štartom nastali komplikácie. Katka kvôli administratívnej chybe, na svoje zápasy nemohla nastúpiť a tak bol náš tím pred každým stretnutím v jasnom oslabení.

Nič to však nemenilo na bojovnosti, s akou do duelov Slováci vstupovali. Hneď v prvom stretnutí proti Estónsku, ktoré síce skončilo výsledkom 4:1 v prospech súperov, bolo jasné, že naši sa len tak ľahko nedajú. Juraj s Martou po vynikajúcom mixe v podstate dorovnali stav stretnutia na 1:1, a hrať sa začalo od nuly. Milan v dvojhre čelil výborne hrajúcemu Raulovi Mustovi, ktorý svoje kvality ukázal najmä v koncovkách setov, kde Milana prevýšili a získal tak výhodu pre svoj tím. O výhre Estónska rozhodla v ženskej dvojhre Kristin Kuuba, keď vo vyrovnanom trojsetovom dueli zdolala Martu. Súperi nakoniec svoje skóre ešte navýšili v štvorhre, čo ale nič nemenilo na tom, že Slováci utŕžili úvodnú prehru.

Druhé skupinové stretnutie bolo úplne o niečom inom, keď naše družstvo čakal favorit skupiny, a to domáci tím. Francúzi v silnej zostave nenechali nič na náhodu, a po hladkej výhre 5:0 sa blížili k postupu.

Záverečný duel proti Faerským ostrovom mal opäť iný náboj, keď Slováci tentoraz vstupovali do stretnutia v roli favoritov. Naši hráči nič nepodcenili, a aj napriek úvodnému skóre 0:1 pre súperov kvôli ženskej štvorhre, dokázali celý priebeh otočiť a dominovať po výsledku 4:1.

Samotné hodnotenie trénera Mariána Šulka nájdete v priložených odkazoch.

Hodnotenie zápasu s Estónskom

Hodnotenie zápasu s Francúzskom

Hodnotenie zápasu s Faerskými ostrovmi

Čo sa týka postupujúcich tímov, skupinu číslo štyri, teda tú našu ovládli podľa očakávaní Francúzi. Ďalšími finalistami sa stali Angličania, Rusi, Holanďania, Nemci, Španieli a Íri.

My už len na záver môžeme dodať, že nasadenie na februárový šampionát ako aj vylosovanie budú známe už tento štvrtok, teda 13.decembra 2018.

SLOVENSKO – ESTÓNSKO 1:4

XD: Juraj Vachálek/Martina Repiská - Kristjan Kaljurand/Helina Ruutel 21:15, 3:21, 21:19

MS: Milan Dratva - Raul Must 18:21, 17:21

WS: Martina Repiská - Kristin Kuuba 8:21, 21:19, 17:21

MD: Milan Dratva/Juraj Vachálek - Kristjan Kaljurand/Raul Käsner 10:21, 13:21

WD: - Kati Kreet Marran/Helina Ruutel walkover

SLOVENSKO - FRANCÚZSKO 0:4

XD: Juraj Vachálek/Martina Repiská - Delphine Delrue/Thom Gicquel 8:21, 23:25

MS: Milan Dratva - Toma Junior Popov 12:21, 11:21

WS: Martina Repiská - Marie Batomene 6:21, 19:21

MD: Juraj Vachálek/Milan Dratva - Thom Gicquel/Ronan Labar 15:21, 11:21

WD: - Emilie Lefel/Anne Tran walkover

SLOVENSKO - FAERSKÉ OSTROVY 4:1

XD: Juraj Vachálek/Martina Repiská - Rannva Djurhus Carlsson/Benjamin Gunnarstein 21:9, 21:10

MS: Milan Dratva - Bartal Poulsen 21:15, 16:21, 21:12

WS: Martina Repiská - Kristina Eriksen 21:6, 21:7

MD: Milan Dratva/Juraj Vachálek -. Magnus Dal Christiansen/Niclaj Hojgaard Eysturoy 24:22, 21:16

WD - Rannva Djurhus Carlsson/Gunnva Jacobsen walkover

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov