Majstrovstvá Slovenska dospelých

13. 12. 2018
Vrchol sezóny kategórie dospelých je pred nami. Už zajtra sa totiž v rožňavskej športovej hale rozbehne slovenský šampionát, ktorý nám odhalí mená nových, možno staro-nových majstrov v piatich disciplínach.

Po prvýkrát v histórii slovenského bedmintonu sa Majstrovstvá Slovenska uskutočnia v Rožňave, a to aj napriek tomu, že ich usporiadateľom je oddiel Lokomotíva Košice. 14.-16.decembra  sa v športovej hale Gymnáziá v Rožňave na Štítnickej ulici 26 stretne množstvo hráčov z 18-tich slovenských klubov (Lokomotíva Košice, Slávia TU Zvolen, Sokol Ilava, PBA Prešov, Spoje Bratislava, DBK Bratislava, BKK Sliač, CEVA Trenčín, KPŠ Košice, BK MI Trenčín, Victory Trebišov, Družstevník Klenovec, Fénix Bratislava, AS Trenčín, KBŠ Dolný Kubín, KGB Rožňava, BK ZŠ NR Hnúšťa, SC Pohoda Trnava), ktorých najväčšou snahou bude siahnuť na zlato.

Aktuálnymi lídrami slovenského rebríčka dvojhier sú naši úradujúci majstri, teda Milan Dratva s Martinou Repiskou. Na poste jednotiek sa nachádzajú aj Miroslav Haring/Juraj Vachálek v štvorhre mužov, Mia Tarcalová v štvorhre žien a Bohumil Kašela s Katarínou Šariščanovou v mixe.

Zaujímavé však určite je, ako si hráči počínali počas sezóny. Na troch celoslovenských turnajoch sa zvíťaziť podarilo rôznym hráčom, no ani v jednom prípade to neboli Milan Dratva s Martinou Repiskou, pretože tí na GP A podujatiach neštartovali.

Úvodný GP A turnaj v Trenčíne ovládol v troch disciplínach Juraj Vachálek. Okrem dvojhry zvíťazil práve po boku Mira Haringa aj v štvorhre, a spoločne s Vandou Popluhárovou úradoval aj v mixe. Dvojhra žien sa stala záležitosťou Lucie Grenčíkovej, v štvorhre zabodovali Prešovčanky Mia Tarcalová/Sára Stašková.  

Na druhom Áčku v Košiciach si dve výhry na konto pripísala momentálne zranená Alžbeta Peruňská, ktorá dominovala v dvojhre a s Luciou Vojtekovou aj v štvorhre. Dvojhru mužov ovládol Jarolím Vícen, štvorhru mužov zasa Andrej Antoška s Jakubom Horákom. Víťazmi mixu sa stali Ladislav Tomčko s Gabrielou Kadukovou.  

Jesenný Grand Prix A turnaj v Banskej Bystrici sa opäť vydaril Jarolímovi Vícenovi. V ženskej časti si výhru na konto pripísala Katarína Vargová, ktorá triumfovala s Miou Tarcalovou aj v štvorhre. U mužov sa z výhry opäť radovali Juraj Vachálek s Miroslavom Haringom, a mix patril Andrejovi Antoškovi s Alexandrou Remeňovou.

Pripomeňme si, že minulý rok u mužov zvíťazil Milan Dratva, ktorý tak teraz bude útočiť na druhé zlato. Štyri roky je slovenskou ženskou jednotkou Martina Repiská. Tá bude v Rožňave bojovať už o svoj piaty triumf v rade. O hetrik sa pokúsia aj Miroslav Haring a Juraj Vachálek v štvorhre mužov. Víťazkami štvorhry žien sa v sezóne 2017 stali Zuzana Pálková/Katarína Vargová. Tie zlato spoločne obhajovať nebudú, no Katka si zahrá po boku Mii Tarcalovej, a je zrejmé, že tento pár bude horúcim adeptom na zisk prvenstva. Obhajcovia sa nepredstavia ani v mixe. Zlato si na krk zavesili Milan Dratva/Zuzana Pálková, a nám je už teraz jasné, že aspoň v tejto disciplíne budeme mať úplne nových majstrov.

V rámci nasadenia je všetko zreteľné, pretože turnajovými jednotkami v dvojhrách budú Milan Dratva, Martina Repiská. V štvorhrách budú na najvyššej pozícii Miroslav Haring/Juraj Vachálek a Mia Tarcalová/Katarína Vargová. Rebríčkové jednotky budú jednotkami aj v pavúku mixu, čo znamená, že na prvej pozícii nájdete Bohumila Kašelu/Katarínu Šariščanovú.

Šampionát odštartuje zajtra, teda v piatok 14.decembra o 16:00 hod. úvodnými stretnutiami mixu. Počas piatku sú celkovo na programe dve kolá mixu, a prvé kolo dvojhry mužov ako aj žien. V sobotu sa môžete tešiť na jednotlivé vyraďovacie duely všetkých disciplín, pričom hrať sa bude až po finále pároviek a semifinále dvojhier. Samotná nedeľa, ktorá bude vrcholom podujatia bude patriť už spomínaným semifinálovým zápasom dvojhier a následným finálovým stretnutiam jednotlivých disciplín.

Aktualizovaný zoznam prihlásených hráčov nájdete TU

Časový program:              

piatok, 14.12.2018

  • 15:45 hod. - losovanie a zahájenie
  • 16:00 hod. - 1. kolo mix (8 zápasov)
  • 17:00 hod. - 2. kolo mix (8 zápasov)
  • 18:00 hod. - 1. kolo dvojhra mužov (12 zápasov)
  • 19:30 hod. - 1. kolo dvojhry žien (8 zápasov)

sobota, 15.12.2018

  • 09:30 hod. - 3. kolo mix (4 zápasy)
  • 10:00 hod. - 2. kolo dvojhry mužov (8 zápasov)
  • 11:00 hod. - 2. kolo dvojhry žien (8 zápasov)
  • 12:00 hod. - 1. kolo štvorhry mužov (8 zápasov)
  • 13:00 hod. - 1. kolo štvorhry žien (4 zápasy)
  • 14:00 hod. - semifinále mix (2 zápasy)
  • 15:00 hod. - štvrťfinále štvorhry mužov (4 zápasy)
  • 15:45 hod. - štvrťfinále štvorhry žien (4 zápasy)
  • 16:30 hod. - štvrťfinále dvojhry mužov (4 zápasy)         
  • 17:15 hod. - štvrťfinále dvojhry žien (4 zápasy)
  • 18:00 hod. - semifinále štvorhry mužov a štvorhry žien (4 zápasy)

nedeľa, 16.12.2018

  • 09:00 hod. - semifinále dvojhry mužov a dvojhry žien
  • 10:00 hod. - finálové zápasy všetkých disciplín     

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov