Slováci v svetovom rebríčku

13. 12. 2018
K 13.decembru sa Martina Repiská nachádza v svetovom rebríčku na vynikajúcom 87. mieste, pričom v sezóne 2018 sa jej už podarilo prekonať aj doterajšie slovenské maximum, ktoré držala naša prvá olympionička Eva Sládeková.

Martine síce k dnešnému dňa patrí 87. priečka, ale počas sezóny 2018 už zaznamenala aj omnoho lepšie umiestnenia. Eva Sládeková, ktorá sa ako prvá slovenská bedmintonistka zúčastnila Olympijských hier, konkrétne tých v Pekingu, zaznamenala v roku 2007 svoje TOP umiestnenie, čo bolo 85. miesto.  Martina tento rekord v ženskej dvojhre prekonala, konkrétne 5.apríla tento rok, kedy sídlila na 81. priečke rebríčka. Veríme, že toto maximum naša reprezentantka čoskoro ešte vylepší.

Svoje maximum tento rok zaznamenal aj Milan Dratva, ktorý 6.septembra obýval 177. miesto. Dnes je ale situácia iná, a Milanovi patrí priečka číslo 190., čo je vždy výborným signálom, pretože sa drží pri TOP 200 hráčoch sveta.  

Obom reprezentantom zároveň patrí v mixe 114. pozícia, čo nie je zlé, avšak my len môžeme dúfať, že svoje postavenie z 1.novembra 2018, kedy sídlili na 85. mieste, ešte vylepšia a v budúcnosti možno prekonajú 42. miesto, ktoré dosiahli Michal Matejka s Evou Sládekovou v júni 2006.

V rámci ďalších umiestnení spomenieme Katku Vargovú na 505. priečke v dvojhre. Katke zároveň v štvorhre patrí 327. miesto, o ktoré sa delí s Ukrajinkou Khrystynou Dzhanhobekovou. Dobre sú na tom aj naši úradujúci majstri Slovenska v štvorhre, Miroslav Haring a Juraj Vachálek, ktorí sídlia na 309. priečke.

Na špici jednotlivých rebríčkov sa nič nezmenilo, a tak prvenstvo v dvojhrách aj naďalej patrí Kentovi Momotovi z Japonska a Taiwančanke Tai Tzu Ying. Z Európanov sú na tom najlepšie Dán Viktor Axelsen a Španielka Carolina Marin, ktorí zhodne figurujú na štvrtej priečke. Hráči roka Marcus Fernaldi Gideon/Kevin Sanjaya Sukamuljo z Indonézie sú jednotkami štvorhry mužov, pričom Dáni Kim Astrup/Anders Skaarup Rasmussen obývajú siedmu pozíciu. Ženskému rebríčku štvorhry velia Japonky Yuki Fukushima/Sayaka Hirota, sesterské duo z Bulharska Gabriela Stoeva/Stefani Stoeva sa nachádza na deviatom mieste. Na záver, jednotkami v mixe sú Číňania Zheng Siwei/Huang Yaqiong, manželia Chris Adcock/Gabrielle Adcock z Anglicka sa nachádzajú na ôsmom mieste.

Kompletný rebríček TU.

FOTO: Badminton Europe/Marc Phelan

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov