Juniori v svetovom rebríčku

14. 12. 2018
Andrej Antoška sa k 13.decembru vo všetkých troch disciplínach juniorského svetového rebríčka nachádza v TOP stovke hráčov. Skvele ho dopĺňa aj Jakub Horák, ktorý sa v prvej stovke nachádza síce len v štvorhre, ale ďaleko k prieniku medzi elitu nemá ani v dvojhre.

Bedmintonista Slávie TU Zvolen a úradujúci majster v kategóriách U17 a U19, Andrej Antoška zastáva v dvojhre 85. miesto. V štvorhre sa nachádza na 76. priečke a v mixe obýva 94. pozíciu. Trinásť miest chýba Jakubovi Horákovi, aby sa predral do top stovky hráčov. V dvojhre mu teda patrí 113. miesto, pričom v štvorhre by ste ho našli na výbornej 75. priečke. V mixe sa Jakub zmestil do prvej dvestovky a nachádza sa na 198. mieste.

Z ďalších hráčov v rebríčku dvojhry ešte spomenieme Viliama Turcsányiho, úradujúceho na 460. priečke, Erika Bartoša, ktorému patrí 504. miesto a Patrik Papáneka sídliaceho na 651. pozícii.

U dievčat sa prienik do prvej svetovej stovky nekoná ani v jednom prípade. Alexandra Remeňová obýva v dvojhre 231. priečku, v štvorhre zasa 392. miesto a v mixe je na tom najlepšie, pretože jej patrí 131. priečka. Ako druhú spomenieme Miu Tarcalovú, ktorá je taktiež najúspešnejšia v mixe, kde je patrí 148. miesto.  Pokračuje 160. pozíciou v štvorhre a 191. priečkou v dvojhre. Z reprezentantiek sa ešte Lucia Vojteková nachádza na 189. mieste v štvorhre, a z nastupujúcej generácie patrí Sofii Slosiarikovej v dvojhre vynikajúca 368. priečka.

Lídri rebríčka sa nám nezmenili, a tak sa na prvej pozícii v dvojhre chlapcov aj naďalej nachádza Kunlavut Vitidsarn z Thajska. Francúz Arnaud Merkle zastáva piate miesto. U junioriek je jednotkou Číňanka Wang Zhiyi, Dánke Line Christopheren patrí šiesta priečka. V štvorhre chlapcov úraduje Číňan Di Zijian, bratia Matthew Grimley/Christopher Grimley zo Škótska sa delia o jedenáste miesto. Jednotkou v štvorhre dievčat ako aj v mixe je Číňanka Liu Xuanxuan. V štvorhre dievčat sú na najlepšej, a to deviatej pozícii Dánky Freja Ravn/Amalie Magelund, v mixe sa na delenom sedemnástom mieste nachádzajú Francúzi Juliette Moinard/Fabien Delrue.

Kompletný rebríček nájdete TU.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov