World Tour Finals: Dvojhry ovládli P.V.Sindhu a S.Yuqi

18. 12. 2018
Záverečný turnaj svetových šampiónov, ktorý sa 12.-16.decembra konal v čínskom Guangzhou ovládli v troch z piatich prípadov Číňania. Triumf zaznamenala aj India a Japonsko.

Kto v dvojhre mužov favorizoval svetovú jednotku, Japonca Kenta Momotu, ten musel ostať po záverečnom finále sklamaný. Momota síce prešiel skupinou a zvládol aj semifinálový duel s Kórejčanom Son Wan Ho, ale v samotnom finále absolútne nestačil na Číňana Shi Yuqiho, ktorý v boji o finále zdolal Inda Saamera Vermu. Yuqi zvíťazil nad Momotom po setoch 21:12 a 21:11.

V dvojhre žien sa blysla Indka Pusarla V.Sindhu, ktorá minulý rok brala striebro. Finále proti Japonke Akane Yamaguchi si síce nezopakovala, pretože tú v semifinále vyradila jej krajanka Nozomi Okuhara, ale indicko-japonský súboj sa konal tak či tak. Lepšie, a to po dvoch setoch z neho vyšla práve Pusarla V.Sindhu, ktorá tak na konci sezóny mimoriadne zažiarila.

Po triumfe na Majstrovstvách sveta sa konečne podarilo zabodovať aj čínskemu páru Li Junhui/Liu Yuchen v štvorhre mužov, ktorí sa stali absolútnymi víťazmi turnaja, keď vo finále porazili japonský pár Hiroyuki Endo/Yuta Watanabe. Z bronzu sa zároveň tešili Dáni Kim Astrup/Anders Skaarup Rasmussen.

Väčšiu výhru po dlhej dobe zaznamenali aj Japonky Misaki Matsutomo/Ayaka Takahashi, ktoré si vo finále poradili s kórejskou dvojicou Lee So Hee/Shin Seung Chan.

A na záver, „nálepku nezdolateľnosti“ stratili aj Číňania Zheng Siwei s Huang Yaqiong, ktorých v dramatických troch setoch dokázali vo finále poraziť ich krajania Wang Yilyu/Huang Dongping.  

Kompletné výsledky TU.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov