ŠTK: Čo nás v novej sezóne čaká?

19. 12. 2018
12.decembra prebehla v športovom centre M-ŠPORT v Trenčíne schôdza Športovo-technickej komisie, ktorej sa zúčastnili všetci jej členovia. Aké novinky si pre Vás do ďalšej sezóny pripravili a čo môžete očakávať?

Schôdza ŠTK sa za účasti predsedu Richarda Bálinta a jej ďalších členov, Filipa Guldana, Juraja Piovarčiho, Vladimíra Turlíka, Mareka Horníka a Zuzany Rajdugovej konala v športovom centre od 10:00 do 16:00 hod.. O základných zmenách nás informoval jej predseda Richard Bálint.

Kategória U17 sa môže tešiť na premiérový dvojdňový Grand Prix A turnaj. Ten prvý sa uskutoční 23.2.2019 v Ilave, a ŠTK po ňom následne podľa ohlasov a pripomienok rozhodne ako budú prebiehať zvyšné turnaje. Či sa teda zachová formát jednodňového Á-čka, alebo sa sezóna dohrá s turnajmi na dva dni.

K dvojdňovým turnajom ale patrí aj rozhodnutie, že počas prvého hracieho dňa, teda v sobotu, sa musia odohrať semifinálové duely párových disciplín, čo znamená, že nedeľa bude patriť výlučne semifinálovým zápasom dvojhier a následným finálovým zápasom všetkých disciplín.

V rámci Grand Prix A turnajov sa naďalej priala zmena, že na podujatie budú priamo postupovať 4 hráči z rebríčka párových disciplín, pričom doteraz to boli len prví dvaja.

Organizátorom celoslovenských turnajov zároveň vznikla povinnosť, a to taká, že vrchný rozhodca GP A turnajov a M SR musí vystaviť zoznam prihlásených hráčov na Tournamentsoftweari do piatku, teda deň pred turnajom, do 10:00 hod..

Novinkou bude aj to, že v prípade, že sa niektorý nominovaný hráč neprihlási do dvojhry, môže namiesto neho nastúpiť prihlásený náhradník, pričom o zaradení tohto náhradníka rozhoduje poradie v rebríčku dvojhry. Tento náhradník nezískava práva nominovaného hráča, teda párové disciplíny môže hrať len s nominovaným hráčom.

Zmeny sa týkajú aj kategórie U11. V rámci Majstrovstiev Slovenska sa budú hrať párové disciplíny na dva sety od prvého kola (rovnako ako v U13), pričom zápasy o poradie v dvojhrách ostávajú tak ako doteraz, čiže každý hráč musí odohrať v dvojhre minimálne dve stretnutia.

Dodáme, že novinkou pre kategórie U11 a U13 bude aj možnosť použitia košíkov na GP A ako aj M SR, a to FZ FORZA S-8000 a FZ FORZA S- 6000.

Zmena nastala aj v mládežníckych súťažiach družstiev, a to taká, že v prípade, že je z jedného pohlavia v stretnutí prítomný len jeden hráč, smie tento alebo táto nastúpiť v dvojhre aj v mixe.

A na záver, k zmenám došlo aj v najvyššej súťaži družstiev. V stretnutiach play-off Extraligy bude za nerozhodného stavu o víťazovi rozhodovať tzv. "zlatý" deviaty zápas, ktorý si vyberie družstvo, ktoré malo po základnej časti lepšie postavenie v tabuľke. Vybrať si bude môcť z troch zápasov, a to z dvojhry mužov ako aj z dvojhry žien, alebo z mixu. Samozrejme, na toto stretnutie bude môcť nastúpiť len hráč, ktorý v danom dueli ešte v tej disciplíne nenastúpil. K Extralige patrí aj rozhodnutie, že sa zvyšuje počet hosťujúcich hráčov z pôvodného počtu 2 na 4.

My už len doplníme, že sme Vás samozrejme neinformovali o všetkých zmenách, a aj o týchto spomínaných návrhoch bude ešte rozhodovať Výkonný výbor, ktorý môže niektoré úpravy zmeniť.

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov