MSR U17: Lea Výbochová

7. 12. 2019
Lea Výbochová je momentálne trojnásobnou majsterkou Slovenska v kategórii do pätnásť rokov, a čerstvou majsterkou v štvorhre v kategórii do sedemnásť rokov. Hráčka oddielu Slávia TU Zvolen má však pred sebou ešte juniorský šampionát, s akými cieľmi vycestuje?

Lea, máš za sebou dva úspešné šampionáty, a to MSR U15, kde si získala hetrik, a MSR U17, z ktorých si si odniesla zlato a striebro. Čakala si pred turnajmi, že by si mohla takto dopadnúť, s akými cieľmi si na podujatia cestovala?

„ Na MSR U15 som šla s cieľom vyhrať všetky disciplíny, ale tušila som, že vo finále štvorhry proti Johanke a Ester to nebude jednoduchý zápas. Na MSR U17 som zasa šla s cieľom sa čo najlepšie umiestniť. V dvojhre som sa chcela dostať do finále, čo sa mi aj podarilo, a tam potom uhrať čo najviac bodov.“

Spolu s Olíviou ste minulý rok ovládli MSR U15, a teraz ste sa stali víťazkami MSR U17, kde v roli favoritiek vystupovali vaše súperky – čo myslíš, že v danom finálovom zápase rozhodlo, s akou taktikou ste šli do boja?

„V štvorhre s Olíviou sme chceli vyhrať, a naša taktika bola uhrať prvý set. Ak sa podarí to, tak potom aj celý zápas. Myslím, že rozhodlo to, že sme robili menej chýb ako súperky a viac sme sa hýbali.“

V dvojhre sa ti taktiež podaril skvelý výsledok, obsadila si druhú priečku, pričom si vyradila nasadenú dvojku aj trojku turnaja. Aké boli tieto dve stretnutia, ako by si popísala svoju cestu do finále zápas po zápase?

„Prvý zápas v dvojhre sa mi hral celkom dobre, až na prvý set, ktorý mi nevyšiel podľa predstáv. V druhom sete som robila menej chýb a hrala svoju hru. Zápas proti Dáši Štroffekovej bol už ťažší, lebo som musela spresniť údery. V dueli s Miškou Telehaničovou som v prvom sete robila veľa chýb. V druhom sete som ale hru zlepšila a v treťom sete som už hrala svoju hru."

O dva týždne budeš štartovať aj na MSR 19. Už teraz si dokázala, že aj staršie hráčky by pred tebou mali mať rešpekt, vycestuješ teda na MSR s medailovými ambíciami?

„Vždy idem na turnaj podať čo najlepší výkon. Bolo by super, ak by sme sa dostali s Olíviou do finále štvorhry.“

FOTO: rhplus

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov