Italian International: Dratva – Louda

12. 12. 2019
Slovenský reprezentant Milan Dratva nastúpi v dnešnej kvalifikácii turnaja DECATHLON PERFLY Italian International 2019, ktorú môžete sledovať aj naživo!

Úradujúceho majstra Slovenska čakal v prvom kole neľahký boj. Slovinec Andraz Krapez vo vzájomných dueloch viedol 1:0, keď nášho reprezentanta porazil na turnaji Slovak Open v roku 2017, po výsledku 21:16 a 21:8. Momentálne však Milanovi patrí v rebríčku 173. miesto, pričom Slovinec sa nachádza na priečke číslo 256..

Krapez naposledy štartoval na turnaji Slovenia Future Series, kde dokráčal do druhého kola. Porazil Sorena Optiho zo Surinamu, no stroskotal na rakete Angličana Davida Jonesa. Na augustovom turnaji v Bulharsku sa mu podarilo predrať kvalifikáciou do hlavnej súťaže, ale tam jeho cestu pavúkom hneď v prvom kole zastavil v dvoch setoch domáci hráč Ivan Rusev.

A práve Rusev, či Čech Jan Louda, Chorvát Zvonimir Durkinjak ako aj Francúz Christo Popov sa nachádzajú v rovnakej kvalifikačnej skupine ako Milan. Slováka teda nečaká prechádza ružovou záhradou a každý víťazný zápas bude obrovským úspechom.

Prvý úspech sa dostavil hneď v prvom kole, keď Slovincovi dokázal vrátiť prehru spred dvoch rokov. Milan triumfoval v dvoch setoch a zaistil si účasť v druhom kvalifikačnom kole, kde jeho súperom bude Čech Jan Louda.

Aj Louda vo vzájomných dueloch vedie 1:0, ale stretnutie súperi odohrali ešte v roku 2015 na juniorskom turnaji v Poľsku. Od tej doby sa mnohé zmenilo, a Milan dnes bude v rámci svetového rebríčka vystupovať v zápase ako favorit.

Louda však nebude len tak hocijakým súperom. V prvom kole dokázal v trojsetovom súboji vyradiť nasadeného Bulhara Ivana Ruseva. Na poslednom turnaji v Slovinsku dokázal tento český reprezentant dokráčať až do finále.

Stretnutie je na programe o 16:15 hod. miestneho času na kurte číslo 2.

Držte palce!

Výsledky

Priamy prenos

MSQ 1.kolo: Milan Dratva (SVK) – Andraz Krapez (SLO) 21:18, 21:17

MSQ 2.kolo: Milan Dratva (SVK) - Jan Louda (CZE)  15:21, 19:21

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov