World Tour Finals: Trikrát Čína, nezdolaný Momota a radosť indonézskych „otcov“

19. 12. 2019
Turnaj majstrov v čínskom Guangzhou spoznal svojich víťazov. Svoj jedenásty titul počas sezóny oslávil Japonec Kento Momota, v dvojhre žien sa radovala Číňanka Chen Yu Fei. Jej krajanky Chen Qing Chen a Jia Yifan ovládli štvorhru žien a ďalší čínsky pár Zheng Si Wei/Huang Ya Qiong sa radoval v mixe. Triumf z štvorhry mužov putoval do rúk úradujúcim majstrom sveta, Indonézanom Mohammadovi Ahsanovi/Hendrovi Setiawanovi.

Momota si tak z Číny, okrem titulu hráča roka odniesol aj záverečný triumf, keď v skoro 90-minútovom finálovom stretnutí zdolal Indonézana Anthonyho Sinisuku Gintinga. Japonec sa svojou výhrou zapísal do histórie, pretože počas 12-tich mesiacov slávil jedenásťkrát výhru, čo sa zatiaľ žiadnemu svetovému hráčovi nepodarilo. Momota prekonal rekord legendárneho Malajca Lee Chong Weia, ktorý na okruhu zvíťazil desaťkrát.

V dvojhre žien si pre výhru dokráčala Číňanka Chen Yu Fei. Tá v hodinovom finále zdolala Taiwančanku Tai Tzu Ying, a to po setoch 12:21, 21:12 a 21:17. Štvorhra žien patrila taktiež Číne, keď Chen Qing Chen a Jia Yifan porazili úradujúce majsterky sveta, Japonky Mayu Matsumoto/Wakanu Nagaharu. Do tretice si Čína zlato odniesla aj v mixe. Číňania sa ale radovali aj zo striebra, pretože finálový duel prebehol medzi Zheng Si Weiom/Huang Ya Qiong a Wag Yi Lyu/Huang Dong Ping. Výhru si na konto po dvoch setoch pripísali prví spomínaní.

A na záver, Indonézania Mohammad Ahsan/Hendra Setiawan po výhre na All Englande a Majstrovstvách sveta dokázali túto sezónu zvíťaziť aj na poslednom prestížnom podujatí. V dramatickom finále porazili japonskú dvojicu Hiruyuki Endo/Yuta Watanabe po setoch 24:22 a 21:19.

FOTO: Badminton Photo

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov