Benátky Masters aj s M.Dratvom

20. 12. 2019
Slovenský reprezentant Milan Dratva si teplo domova počas sviatkov nevychutná dlho. 28.decembra si totiž odskočí k našim susedom zahrať Benátky Masters, kde si sily zmeria s Rakúšanom Lukom Wraberom, Slovincom Mihom Ivaničom a Moldavcom Cristianom Savinom.

Nibe Aréna v Benátkach bude prestížny „povianočný“ turnaj hostiť už tretí rok po sebe. Minuloročným víťazom sa stal domáci reprezentant Adam Mendrek, ktorý ale svoju výhru obhajovať nebude. Ďalší ročník, ďalší účastníci a medzi nimi aj naša hviezda, úradujúci majster Milan Dratva.

„Byť jedným zo štyroch ľudí pozvaných na tento turnaj je pre mňa ukazovateľom, že začínam hrať dobrý bedminton. Ľudia to vidia a ocenia. Je ale škoda, že u nás na Slovensku sa toho ocenenia asi nedočkám. Často sa namiesto pozitív človek stretne len s neprajnosťou.

Pre nikoho z hráčov však Benátky Masters nebudú dôležitým turnajom, len skvelou cestou ako spropagovať bedminton a zarobiť si popritom nejaké peniaze.  Čo sa týka samotného obsadenia, s každým z týchto hráčov som už neraz hral a vyhral, takže rozhodne verím, že by som to mohol celé vyhrať.“

„Hrajú sa len dva zápasy, čo mi pomerne vyhovuje. Semifinále a finále, prípadne zápas o tretie miesto. Benátky Masters sú atraktívnou záležitosťou a určite by bolo osožné, keby sa na Slovensku organizovalo podobné podujatie - priťahuje to sponzorov.“

Milan má súperov oťukaných, no o víťazovi určite rozhodne aktuálna forma. Cristian Savin hrajúci extraligu za Benátecký tím sa v svetovom rebríčku nachádza na 232. mieste. Rakúšan Luka Wraber momentálne úraduje na 101. priečke, pričom len nedávno zvíťazil na podujatí South Africa International. Slovinský reprezentant Miha Ivanič je v svetovom rebríčku 168. hráčom.

Turnaj odštartuje o 11:00 hod. prvým semifinálovým duelom, po ktorom bude nasledovať druhé semifinále. Kto proti komu nastúpi sa dozvieme deň pred začiatkom turnaja, teda 27.decembra. Po odohraní semifinálových stretnutí bude Nibe Aréna zhruba od 13:00 do 17:00 hod. patriť verejnosti. O 18:00 hod. je na programe zápas o tretie miesto a približne o 19:00 hod. by malo odštartovať veľkolepé finále.

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov