Juniori zvládli kemp na výbornú

29. 7. 2014
Týždňová príprava v slovinskej Mirne bola drinou, presvedčili sa o tom aj naši juniorskí reprezentanti.

Od 20. do 26. júla sa šestica reprezentantov v zložení Ján Balucha, Richard Šmatlák, Lenka Drotárová, Lucia Grenčíková, Katka Šariščanová a Katka Vargová zúčastnili regionálneho kempu spolu s hráčmi zo Slovinska, Chorvátska a Česka. Tréningy boli vedené indonézskym trénerom Indrom Setiawanom, takže hráči mali o zábavu postarané.

S reprezentantmi do Mirny cestoval aj tréner Ján Fiľ, ktorý kemp zhodnotil ako veľký prínos. Viac sa dočítate v samotnom hodnotení.

“Slovenskí juniorskí reprezentanti majú za sebou týždeň tréningu v Slovinskej Mirne. Regionálneho kempu, ktorý sa konal pod záštitou Badminton Europe sa zúčastnilo 28 hráčov zo Slovinska, Česka, Chorvátska a Slovenska. Hlavným trénerom kempu bol uznávaný Indonézsky  tréner Indra Setiawan, ktorý je novým trénerom slovinskej reprezentácie. Atmosféra na tréningoch bola výborná. Hráči boli rozdelený do dvoch skupín. Trénovali sme dvakrát denne po dve hodiny. Tréningové jednotky boli veľmi náročné po kondičnej stránke. Pozostávali z rôznych bedmintonových cvičení a hier, no predovšetkým boli zamerané na zlepšenie techniky. Dôraz bol kladený hlavne na kvantitu odohratých úderov, kde spravidla jedno cvičenie trvalo najmenej 10 minút. Časť tréningov prebiehalo aj mimo kurtov a to vo forme posilňovania a rôznych behov. Chcel by som všetkých hráčov pochváliť za stopercentný prístup k tréningu, každý jeden tréning sa snažili ísť naplno. Verím, že im tento prístup zostane a v ťažkom tréningu a príprave na novú sezónu budú takto svedomito pokračovať aj v domácich podmienkach. Po tomto kempe sa budú hráči pripravovať v domácich kluboch a následne 11.8. začína reprezentačné sústredenie v Prešove, kde budú trénovať opäť dvojfázovo pod vedením trénerov Kesslera a Fiľa.“           

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov