Slovak Youth U17: „Double“ pre O.Kadlecovú

21. 9. 2020
Medailová žatva slovenských reprezentantov...aj takto by sa dal v skratke opísať uplynulý víkend, ktorý patril medzinárodnému turnaju FZ FORZA Slovak Youth U17.

Najúspešnejšou hráčkou podujatia sa bezpochyby stala Olívia Kadlecová, ktorá zaknihovala dve zlaté medaily. Zverenkyňa trénera Jána Fiľa sa ako druhá najvyššie nasadená hráčka dokázala pavúkom dvojhry dievčat predrať až na vrchol. Z pozície tretieho páru v mixe zažiarili na stupni víťazov aj s bratom Sebastiánom.

Olívia bola jedinou Slovenkou, ktorá sa dostala z tretieho kola do štvrťfinále, a vo svojom víťaznom ťažení pokračovala aj ďalej. Brány štvrťfinále totiž ostali zatvorené pre prvú nasadenú Sofiu Slosiarikovú, pre štvrtú nasadenú Michaelu Telehaničovú ako aj pre mladšiu Johanku Ivanovičovú. Olívia ale slovenskú zástavu držala pevne v rukách a dotiahla ju až na pomyselný vrchol, keď vo finálovom stretnutí zdolala piatu nasadenú Poľku Maju Janko po setoch 21:16 a 21:18. Obrovský úspech pre našu reprezentantku, a prvá circuitová výhra v kategórii U17 na jej konte.

Víťazná nálada ale mohla Olívii ostať aj naďalej. Spolu s bratom Sebastiánom si vo finále mixu sily zmerali so svojimi reprezentačnými kolegami, Simeonom Suchým/Michaelou Telehaničovou. Dramatický duel, a konečný výsledok, v ktorom sa o víťazovi rozhodovalo až v koncovke bol nakoniec 21:10, 19:21 a 22:20 v prospech Olívie a Sebastiána. Zlato a striebro pre Slovensko, paráda!

Ďalšiu medailu pre Slovákov získal Simeon Suchý v dvojhre. Ako turnajová jednotka síce svoje nasadenie neobhájil, ale prebojoval sa do finále, kde jeho turnajovú púť zastavil český reprezentant Matej Rzeplinski, a to po setoch 21:14, 22:20. Práve český víťaz vyradil v štvrťfinálovom stretnutí aj Sebastiána Kadleca, ktorý bol v pavúku druhým najvyššie nasadeným hráčom.

Bronzová medaila sa Slovákom ušla v štvorhre chlapcov ako aj dievčat. Simeon Suchý so Sebastiánom Kadlecom nastúpili na semifinálový zápas proti prvým nasadeným Rakúšanom Simonovi Bailonimu/Ilijovi Nicolussomu. A hoci Slováci bojovali, po trojsetovom dueli (21:8, 20:22, 21:17) boli práve oni tými, ktorí odchádzali z kurtu ako porazení. Každopádne, Rakúšania neskôr získali turnajové zlato. Bronz na krku mali v štvorhre dievčat aj Michaela Telehaničová s Olíviou Kadlecovou. Dievčatá ako druhý najvyššie nasadený pár nestačili v semifinále na Slovinky Niku Bedič/Anju Jordan, s ktorými prehrali v troch setoch. Celkovými víťazkami turnaja sa ale nakoniec stali prvé nasadené Poľky, Anna Czuchra Julia Piwowar.

Medailistom gratulujeme a tešíme sa na ďalšie úspechy Slovákov!

Výsledky

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov