Slovak U13: Bieleschová dvakrát zlatá

4. 10. 2021
Mládežnícky turnaj Slovak Youth U13 bol pre slovenských hráčov po dlhej turnajovej pauze previerkou ich zdatnosti. V konkurencii hráčov zo zahraničia si ale Slováci počínali mimoriadne dobre, veď na konto si pripísali niekoľko medailových umiestnení, ba čo viac, v dvoch prípadoch dokonca vystúpili na najvyššie priečky.

Víťazkou dvojhry dievčat sa stala Ela Bieleschová (Bedminton Piešťany), ktorá vo finálovom súboji zdolala ďalšiu Slovenku, Nellu Bérešovú (KBC Košice). Ela v semifinále vyradila Poľku Wiktoriu Kaletku a Nella si poradila s Češkou Janou Hnilicovou.  

Ele sa ale podarilo zabodovať aj v štvorhre. Spolu s Kvetoslavou Sopkovou (BC Prešov) porazili vo finále Ellu Eliáškovú/Charlottu Hálovú (CEVA Trenčín) v dvoch setoch.  

Úspech sme ale zaznamenali aj v mixe, a to vďaka Dominike Szovákovej (KBC Košice), ktorá s Čechom Matyášom Puffrom brali striebro. Z bronzu sa tešili aj Daniele Barč s Kvetoslavou Sopkovou (VEVA Huncovce/BC Prešov) a Čech Daniel Čada s Ellou Eliáškovou (CEVA Trenčín).

V chlapčenskej časti sa medailové umiestnenie, konkrétne bronzové, podarilo zaknihovať len páru Samuel Fodor/Jakub Fotta Klenovec v štvorhre chlapcov.

Gratulujeme!

Výsledky

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov