Kto vládne slovenským rebríčkom: U13

29. 7. 2014
Kto sa dostal na čelo rebríčka u mladších žiakov? Jasní favoriti, alebo nastalo prekvapenie?

Pripomeňme si, ktoré mená sme počuli najčastejšie na Grand Prix a turnajoch v Prešove, vo Zvolene a Košiciach.

Z Prešova si tri prvenstvá odniesol Andrej Antoška (EFFORT Zvolen), ktorý okrem dvojhry vyhral aj štvorhru s Erikom Bartošom (BKK Sliač) a miešanú štvorhru s Alexandrou Remeňovou (EFFORT Zvolen). Dvojhru dievčat ovládla Mia Tarcalová (PBA Prešov), ktorá si výhru pripísala aj vo štvorhre s Julkou Chmurovičovou (PBA Prešov).

Vo Zvolene sa opäť najviac darilo Andrejovi Antoška (EFFORT Zvolen), ktorý zopakoval úspech z Prešova a vyhral všetko. Miešanú štvorhru s Alexandrou Remeňovou (EFFORT Zvolen) ako na predošlom turnaji a štvorhru chlapcov s Jakubom Horákom (Sokol Ilava). Mia Tarcalová (PBA Prešov) taktiež obhájila víťazstvo v dvojhre, ale výhru zo štvorhry si odniesli  Zuzana Repiská s Alexandrou Remeňovou (EFFORT Zvolen).

Posledný GP „A“ turnaj v Košiciach mal skoro podobný priebeh ako ten vo Zvolene. Andrej Antoška (EFFORT Zvolen) zasa úradoval a obhájil všetky tri prvé miesta. V miešanej štvorhre s Alexandrou Remeňovou (EFFORT Zvolen) a vo štvorhre s Jakubom Horákom (Sokol Ilava). Vo dvojhre dievčat zvíťazila Sabína Hádeková (BK Šurany), ktorá ešte pridala prvenstvo zo štvorhry s Luciou Vojtekovou (Spoje Bratislava).

Pred majstrovstvami Slovenska sme za najväčšieho favorita mohli považovať Andreja Antošku zo Zvolena, ktorý na stupňoch víťazov stál vo všetkých troch disciplínach, na všetkých troch turnajoch.

A aj majstrovstvá Slovenska boli pre Andreja Antošku (EFFORT Zvolen) úspešné, keď sa stal celkovo najúspešnejším hráčom. Zvíťazil v dvojhre a následne aj vo štvorhre spolu s Jakubom Horákom (Sokol Ilava). Valentín Oľha a Mia Tarcalová z klubu PBA Prešov si zlato vybojovali v miešanej štvorhre. Sabína Hádeková (BK Šurany) si nenechala ujsť víťazstvo vo dvojhre, ku ktorému pridala ešte prvenstvo zo štvorhry spolu s Luciou Vojtekovou (Spoje Bratislava).

A ako to vyzerá v rebríčku pred blížiacou sa novou sezónou?

Vo dvojhre žiakov, tak ako po celý rok, úraduje Andrej Antoška (EFFORT Zvolen), za ktorým zaostáva Jakub Horák (Sokol Ilava) o 2094 bodov. Vo štvorhre si však Antoška s Horákom delia prvé miesto so ziskom 10800 bodov a v miešanej štvorhre stráca Valentín Oľha na prvého Antošku 291 bodov. Z prvého miesta vo dvojhre žiačok sa teší Sabína Hádeková (BK Šurany), na ktorú Mia Tarcalová (PBA Prešov) stráca 800 bodov. Vo štvorhre sa o prvú priečku delia Hádeková s Luciou Vojtekovou (Spoje Bratislava) s 8254 bodmi. V poslednej miešanej štvorhre si úradujúce postavenie vybojovala Alexandra Remeňová (EFFORT Zvolen), ktorá má na konte 9700 bodov. Na druhej priečke sa nachádza Mia Tarcalová (PBA Prešov), ktorá stráca len 460 bodov.

Zaujíma Vás čo sa zmení v ďalšej sezóne?

Na turnajoch kategórie U13 si nezahrá väčšina nasadených hráčov. Od Jakuba Horáka (Sokol Ilava), Valentína Oľhu (PBA Prešov) cez Erika Bartoša (BKK Sliač) a ďalších. U dievčat sa rozlúčime so Sabínou Hádekovou (BK Šurany), Miou Tarcalovou (PBA Prešov) či s Alexandrou Remeňovou (EFFORT Zvolen). Otázkou sa tak stáva, kto sa v novej sezóne dostane do popredia a zastane popredné miesta na turnajoch a následne v rebríčku.

Prvé štyri miesta v konečnom rebríčku mladších žiakov:

Dvojhra mladší žiaci

1.Antoška Andrej - EFFORT Zvolen (10500)

2.Horák Jakub - Sokol Ilava (8406)

3.Oľha Valentín - PBA Prešov (7926)

4.Bartoš Erik - BKK Sliač (6255)

Štvorhra mladší žiaci

1.Antoška Andrej - EFFORT Zvolen (10800)

   Horák Jakub - Sokol Ilava (10800)

3.Žuravlov Erik - KBC Košice (7947)

   Šoltés Šimon - KBC Košice (7947)

Miešaná štvorhra mladší žiaci

1.Antoška Andrej - EFFORT Zvolen (9611)

2.Oľha Valentín - PBA Prešov (9320)

3.Horák Jakub - Sokol Ilava (7380)

4.Kováč Peter - Spoje Bratislava (6992)

Dvojhra mladšie žiačky

1.Hádeková Sabína - BK Šurany (9500)

2.Tarcalová Mia - PBA Prešov (8700)

3.Chmurovičová Júlia - PBA Prešov (7600)

4.Remeňová Alexandra - EFFORT Zvolen (7188)

Štvorhra mladšie žiačky

1.Hádeková Sabína - BK Šurany (8254)

   Vojteková Lucia - Spoje Bratislava (8254)

3.Tarcalová Mia - PBA Prešov (7341)

4.Chmurovičová Júlia - PBA Prešov (7179)

Miešaná štvorhra mladšie žiačky

1.Remeňová Alexandra - EFFORT Zvolen (9700)

2.Tarcalová Mia - PBA Prešov (9240)

3.Mrázová Terézia - Lokomotíva Bánov (6920)

4.Vojteková Lucia - Spoje Bratislava (6235)

Kompletný rebríček nájdete v prílohe.

 

 

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov