Fašungová na tábore v Tatrách

30. 7. 2014
Olympionička Monika Fašungová sa počas minulého týždňa zúčastnila Medzinárodného športového olympijského tábora mládeže.

Medzinárodného olympijského tábora mládeže a mediálneho dňa, ktorý sa konal v Tatrách sa okrem bedmintonistky Moniky Fašungovej zúčastnili aj ďalší slovenskí olympionici ako napríklad Adam Žampa, Jana Gantnerová, Pavol Hurajt, Marek Solčanský, Jozef Petrulák či Patrik Tomaško.

Pre Moniku bola účasť na tomto mediálnom dni zážitkom, a to aj z dôvodu, že bola jedinou zástupkyňou letných olympijských hier. Monika nám o celom podujatí napísala krátku správu.

„Vo štvrtok (24.07.) som sa zúčastnila Medzinárodného športového olympijského tábora, ktorý Olympijský zväz pripravuje už niekoľko rokov pre deti z krajín V4 (Slovensko, Česko, Maďarsko, Poľsko) vo veku od 9 do 13 rokov. Tento rok sa navyše zúčastnili aj gymnastky z Ukrajiny. Tábor sa konal v Tatrách, presnejšie sa bývalo v hoteli v Starom Smokovci. Deti mali každý deň pestrý a krásny program. Vo štvrtok bol mediálny deň, na ktorý boli pozvaní viacerí olympionici, väčšinou zo zimných olympijských hier a ja som bola jediný zástupca letných hier. Hosťom bol tiež novinár, ktorý pre deti zabezpečil kameru a mikrofón a tak sa začalo interview doobedie. Deti si pre každého olympionika pripravili päť otázok a išlo sa naostro. Deti plnili funkciu novinárov/reportérov a my sme im odpovedali na ich perfektne pripravené otázky. Nasledovala malá autogramiáda. Ďalšou aktivitou bol nordic walking - rýchla chôdza s paličkami. Učili nás techniku a spolu sme sa premiestnili na miesto, kde trénujú naši slovenskí sánkari, na miesto so sánkarským trenažérom. Deti sa rozdelili na tri skupiny, jedna si skúšala spomínané sánkovanie, druhá posilňovala a tretiu skupinu som viedla ja, a učili sme sa bedminton. Deti boli naozaj šikovné a bolo medzi nimi aj pár takých, ktorí bedminton hrávajú a všetkých to veľmi bavilo. Po výdatnom športovom dopoludní sme mali spoločný obed a opäť sme sa vrátili k doobediu - všetci sme sa usadili v sále, kde sme si premietali doobeda natočené interview. Novinár poukázal na to, čo bolo správne a čo nesprávne, no samozrejme deti splnili funkciu novinárov veľmi dobre. Deň bol zakončený malou "tlačovou konferenciou", kedy bol čas na otázky pre olympionikov, spoločné fotky a krásny deň bol za nami.“ Monika

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov