Hungarian International: Druhé kolo mixu

7. 11. 2022
Zbieranie skúseností, oťukávanie aktuálnej formy, či zisk bodov do svetového rebríčka...každý si nájde to svoje. Slovenskí reprezentanti síce medailové pozície na International Series podujatí v Maďarsku nezaznamenali, avšak pripísali si účasť v osemfinále.

Milan Dratva s Katkou Vargovou prešli kvalifikáciou mixu do hlavnej súťaže, keď v prvom kvalifikačnom kole porazili po náročnom dueli taliansko-dánsky pár Calle Fredholm/Maria Sogard Andersen po výsledku 22:20, 21:15. Druhé kvalifikačné kolo sa nehralo, pretože maďarskí súperi sa ako nasadené jednotky kvalifikácie posunuli priamo do hlavnej súťaže, a tým pádom si výhrou v prvom kole účasť v hlavnom pavúku zaistil aj náš pár.

Prvé kolo a súperi zo Španielska. Francisco Olivares/Elena Lorenzo verzus Milan Dratva/Katarína , Vargová. Aj v tomto prípade Slováci ťahali za lano silnejšie a súperov zdolali pomerom 21:17, 21:16. V druhom kole na reprezentantov čakali nasadené dánske jednotky, Kristian Kraemer/Amalie Cecilie Kudsk. Dáni, inak neskorší bronzoví medailisti, už boli nad sily našich a po setoch 9:21, 13:21 sa so súťažou lúčili v osemfinále.

Hlavnú súťaž dvojhry odohral Milan proti tretiemu nasadenému Taiwancovi Chia Ho Leemu. Vyrovnaný duel, no s konečným výsledkom 21:15, 21:18 v prospech súpera, ktorý ako sa nakoniec  ukázalo, ovládol celý turnaj. V dvojhre mužov sme ale mali ešte jedného zástupcu. Kvalifikáciu si zahral Sebastián Kadlec, ktorý v troch setoch (21:19, 19:21, 21:12) nestačil na Rumuna Teodora Ioana Cioroboiu.

Kvalifikácia dvojhry žien, duel Natálie Slobodovej a Maďarky Petry Meszáros. Natália bojovala ako levica, no súperku na domácej pôde po dramatickom stretnutí (19:21, 26:24, 21:10) poraziť nedokázala. Prvé kvalifikačné kolo a stopka aj pre Olíviu Kadlecovú, ktorá ostala na rakete Rakúšanky Katrin Neudolt, po výsledku 21:12, 21:13. Partiu nakoniec netrhala ani Katka Vargová. Nad jej sily bola dánska hráčka Laura Floj Thomsen, ktorá Slovenke oplatila prehru z roku 2019 a dorovnala tak vzájomné zápasové skóre na 1:1.

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov