Slovak Junior: Ivanovičová s bronzom

28. 11. 2022
Medzinárodný juniorský turnaj, ktorý sa 25.-27.novembra konal pod hradom Matúša Čáka Trenčianskeho mal pre slovenských reprezentantov trpkú príchuť... Úspech totiž zaznamenala len jediná hráčka, a to Johanka Ivanovičová, ktorá sa v dvojhre dievčat predrala do semifinále.

Johanka počas turnaja predvádzala skvelé výkony a všetci sme pevne verili, že Slovinka Anja Blazina bude v semifinále len malou prekážkou na ceste za ďalším úspechom... Slovenka totiž vo vzájomných zápasoch viedla nad svojou súperkou 2:0. Duel na domácej pôde bol ale trochu iný. Slovinka do stretnutia vstúpila jasne, s cieľom zvíťaziť, čo sa jej aj podarilo, po výsledku 21:6, 25:23.  Blazina sa nakoniec stala aj celkovou víťazkou turnaja, keď vo finále porazila krajanku, prvú nasadenú Spelu Alič v troch setoch.

Dvojhru chlapcov opanoval účastník EYOFU 2022, Poliak Mateusz Golas, ktorý sa vo finále stretol so Slovincom Žigom Podgoršekom. Golas si na konto pripísal aj výhru v štvorhre, spolu s Bartlomiejom Butkusom.

Dve prvenstvá zaknihovala aj Češka Kateřina Osladilová, ktorá triumfovala v mixe spolu s Jan Rázlom, a v štvorhre s Kateřinou Koliášovou.

Okrem bronzu Ivanovičovej mali Slováci na konte ešte dve štvrťfinálové účasti, o ktoré sa postarali Sofia Slosiariková v dvojhre a Simeon Suchý s Richardom Pavlíkom v štvorhre.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov