MSR U11: Víťazmi dvojhier Černák a Sopková

12. 12. 2022
Najmladší bedmintonisti ukončili sezónu 2022 v Prešove, kde 10.decembra absolvovali Majstrovstvá Slovenska. Dvoma zlatými medailami sa blysli Dolnokubínčania Vladimír Černák, Šimon Škrabák a Viktórie Bajdichová, no radovali sa aj domáci, a to po triumfe Terézie Sopkovej v dvojhre dievčat.

Víťazmi mixu sa stali druhí nasadení Šimon Škrabák/Viktórie Bajdichová (KBŠ Dolný Kubín), ktorí si vo finále sily zmerali s klubovými kolegami, prvými nasadenými Vladimírom Černákom/Simonou Chomistekovou. Tesný výsledok 22:20, 21:18 a triumf Šimona s Viktóriou.

Obaja súperi sa stretli aj vo finále dvojhry chlapcov, no skóre sa tentoraz obrátilo... Prvý nasadený Šimon nestačil vo finále na druhého nasadeného Vladimíra, ktorý ho porazil pomerom 21:19, 18:21, 21:11.

Do tretice si chlapci zahrali aj štvorhru. Šimon s Vladimírom prešli pavúkom bez straty setu a vo finále zvíťazili nad párom Ján Ďurik/Jakub Gabrhel (AS Trenčín/BKR Púchov) po setoch 21:10, 21:9.

Bez straty setu si k výhre dokráčala aj reprezentantka domáceho oddielu BC Prešov, Terézia Sopková. Ako druhá najvyššie nasadená hráčka bojovala vo finále proti nenasadenej Viktórii Bajdichovej z Dolného Kubína. Prešovčanka zápas vyhrala so skóre 21:17, 21:6.

Viktórie ale k zlatu z mixu a striebru z dvojhry pridala ešte jedno zlato, konkrétne zo štvorhry. Spolu so Simonou Chomistekovou porazili vo finále prešovsko-trenčiansky pár Terézia Sopková/Nela Benková (BC Prešov/BK MI Trenčín), ktorému v oboch setoch dovolili uhrať po 13 bodov.

Medailistom gratulujeme a tešíme sa na ďalšiu sezónu. Veríme, že všetci si šampionát užili, a touto cestou by sme na záver opäť poďakovali firme Globus (veľkoobchod s potravinami), ktorá poskytla pre všetkých medailistov sladkú odmenu. A nesmieme zabudnúť ani na organizátorov, ktorí medailistom zabezpečili ďalšie vecné ceny, a všetkým zúčastneným poskytli malé drobnosti ako pamiatku na šampionát...  

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov