MSR U17: Double pre Poláčka a Ivanovičovú

20. 12. 2022
Posledné Majstrovstvá Slovenska spoznali svojich víťazov...17.-18.decembra sa v zvolenskej Rates aréne konal šampionát v kategórii do 17 rokov, ktorý bol, žiaľ, ochudobnený o mnoho prihlásených hráčov.

Decembrové počasie, nádchy, chrípky či zranenia ovplyvnili tohtoročné majstrovstvá pomerne dosť, a to najmä u chlapcov, keď sa na turnaji nepredstavila rebríčková jednotka a adept na zisk zlata, Andrej Suchý.  

Svojej šance sa pevne chopil Matúš Poláček, ktorý si v dvojhre chlapcov dokráčal za zlatom. Matúš sa vo finále stretol s Alexom Petrovičom, ktorého porazil po výsledku 22:20, 15:21, 21:13. Z bronzu sa tešili Martin Pintrava a Andrej Petrovič.

Matúš ale okrem dvojhry zaknihoval triumf aj v mixe. Spolu s Leou Kyselicovou si vo finálovom dueli poradili s párom Richard Kuzica/Johanka Ivanovičová po setoch 21:12, 19:21, 21:16. Richard po Johankinom boku nahradil Andreja Suchého, ktorý ako sme spomínali, na šampionáte neštartoval.

Dvojhra dievčat sa podľa predpokladov stala záležitosťou Johanky Ivanovičovej, ktorá na ceste za zlatom nestratila ani set. Vo finále proti nej Lea Kyselicová uhrala 13 bodov v prvom a 14 bodov v druhom sete. Bronz brali Ela Vojtíšková a Sofia Šillingová.

Rovnako ako Matúš, aj Johanka si zo Zvolena odniesla dve zlaté medaily. Po dvojhre ovládla aj štvorhru, a to spolu s reprezentačnou kolegyňou Karin Goldiánovou. Vo finále si dievčatá sily zmerali s dolnokubínskym párom Eva Sérená/Tereza Škutová a vyhrali dva nula na sety.

Na záver, zlato zo štvorhry chlapcov ukoristili Alex Petrovič a Gregor Ondrejčák. Vo finále proti košickému páru Erik Hajdu/Dominik András lepšie zvládli koncovku prvého setu (24:22) a následne, si v druhom sete poľahky dokráčali k výhre (21:13).

Medailistom gratulujeme!

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov