Majstri Základných škôl 2023

9. 5. 2023
„Netradičné“ Majstrovstvá Slovenska základných škôl sa pod taktovkou Slovenského zväzu bedmintonu uskutočnili 9.mája 2023 v športovej hale M-ŠPORT v Trenčíne.

Možnosť štartovať na finálovom turnaji tento rok mnohé družstvá nemali...asi takto by sme mali začať na úvod. Tým, ktorým sa to ale podarilo ďakujeme za účasť a pevne veríme, že o rok sa stretneme v plnom počte.

Šampionátu sa zúčastnili tri dievčenské a tri chlapčenské družstvá, ktoré si to v dueloch každého s každým rozdali o medailové pozície. Víťazmi, a Majstrami Slovenska základných škôl v chlapčenskej kategórii sa stali domáci Trenčania (ZŠ Kubranská – M.Potoma, F.Beňovič). Striebornú medailu si odniesli Skaličania (ZŠ Vajanského – F.Baumgartner, T.Chvál) a bronz putoval do Dolného Kubína (ZŠ Janka Matúšku – M.Drobul, Š.Škrabák, D.Chlúda).

V kategórii dievčat sa Majsterkami Slovenska stali Dolnokubínčanky (ZŠ Janka Matúšku – V.Osadská, A.Chylová, A.Lachová). Druhé miesto získali Púchovčanky (Gymnázium Púchov – L.Šarlayová, L.Vetešková) a tretia priečka patrila žiačkam z Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch (L.Seitlerová, L.Kovalčíková).  

Gratulujeme!

  • ZŠ chlapci

1.ZŠ Kubranská Trenčín

2.ZŠ Vajanského Skalica

3.ZŠ Janka Matúšku Dolný Kubín

  • ZŠ dievčatá

1.ZŠ Janka Matúšku Dolný Kubín

2.Gymnázium Púchov

3.Gymnázium Pierra de Coubertina Piešťany

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov