WC2023: Spoznali sme svetových šampiónov

28. 8. 2023
Majstrovstvá sveta Total Energies BWF 2023 sa skončili. Kodaň hostila prestížne podujatie po piatykrát a do dánskeho hlavného mesta vniesla nespočetné množstvo skvelých bedmintonových súbojov, ktoré vyvrcholili finálovým dňom.

Svetová jednotka, Kórejčanka An Se Young ešte viac upevnila svoju pozíciu ziskom titulu majsterky sveta v dvojhre žien. Zatiaľ čo v poslednom vydaní si domov odniesla bronz, 21-ročná hráčka tentoraz na šampionáte získala svoj prvý titul v ženskej dvojhre. An uspela vo finále proti Španielke Caroline Marin, ktorú porazila po výsledku 21:12, 21:10.

Podobne, Kunlavut Vitidsarn získal pre Thajsko prvý titul majstra sveta v mužskej dvojhre. Vitidsarnov boj o zlato nebol jednoduchý, pretože finále proti Japoncovi Kodai Naraokovi sa natiahlo na hodinu a 49 minút. Po tesnej prehre v prvom sete (19:21) thajský hráč dominoval po celý zvyšok zápasu, a ďalšie dva sety ovládol pomerom 21:18, 21:7.

Číňanky Chen Qing Chen a Jia Yi Fan potrebovali iba dva sety na zisk svojho štvrtého titulu majsteriek sveta v štvorhre žien. Víťazstvo proti indonézskej dvojici Apriyani Rahayu a Siti Fadia Silva Ramadhanti, získali po výhre 21:16, 21:12.

Hviezdou dňa sa stal Kórejčan Seo Seung Jae, ktorý hral v dvoch finále. Seo si zahral úvodný zápas finálového dňa, kde nastúpil v mixe po boku Chae Yu Jung. Napriek prehre v druhom sete sa po skvelom štarte proti trojnásobným majstrom sveta Zheng Si Wei a Huang Ya Qiong z Číny kórejské duo v záverečnom sete pozbieralo a triumfovalo po výsledku 21:17, 10:21, 21:18.

Seo neskôr odohral aj štvorhru mužov, čo bol zápas, na ktorý čakal celý dánsky dav. V piatom a poslednom stretnutí finálového dňa, nastúpil Seo spolu s Kang Min Hyukom proti domácim favoritom Kim Astrupovi a Andersovi Skaarupovi Rasmussenovi. Bola to elektrizujúca atmosféra a ešte viac po tom, čo Astrup a Rasmussen zvíťazili v prvom sete. Kórejské duo sa však vrátilo do hry a zápas vyhralo pomerom 14:21, 21:15, 21:17.

Medailistom gratulujeme!

FOTO: BadmintonPhoto

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov