NtN U15: Slovakia Team 2009

25. 11. 2023
Turnaj družstiev v Maďarsku, dva slovenské tímy a hodnotenie úvodného dňa od trénera Lukáša Klašanského, ktorý má pod palcom družstvo Slovakia Team 2009, ktoré bude súťažiť o konečné 5.-8.miesto.

Hrdosť

Keď sme vo štvrtok večer ladili zostavu na prvé piatkové stretnutie proti silnému Poľsku, nevedeli sme nájsť potrebný piaty bod. Povedali sme si však, že aj prípadná prehra 4:5, ak bude so cťou, bude v poriadku..

So CŤOU to však nakoniec bolo aj po papierovej "nakladačke" 1:8.

Trikrát prehra 20:22, k tomu ďalšie tesné zápasy. No predovšetkým skvelé výkony, obrovská bojovnosť, fantastický fanklub (najlepší - vďaka Maťko!), vzájomná podpora a stretnutie trvajúce viac ako tri hodiny. Všetky ostatné družstvá majú už dávno dohrané, tímy sú naobedované, pripravujúc sa na ďalšie kolo - a my stále bojujeme, aj keď je už 1:7 - WOW!

Som hrdý na našich hráčov za to, čo dnes na kurte i mimo neho predviedli. Pohľad na zmätenú poľskú jednotku, keď na neho o dve hlavy nižší Samuel vyletel od prvej výmeny. To "ticho", keď v hale bolo počuť najviac naše povzbudzovanie.. 

Áno, poliaci boli lepší na všetkých postoch. Herne, odolnosťou, schopnosťou zmeniť taktiku, nepanikáriť. Tiež vzájomná vyrovnanosť medzi hráčmi hrala v ich prospech. A zaslúžene - borci z Bieruňu a blízkeho okolia už roky poctivo a systematicky makajú. Zjavne majú takýchto náročných koncoviek za sebou viac. Naša výhra, akokoľvek mohla vyzerať ako prekvapenie, bola blízko. A zároveň tak ďaleko.. 

Odchádzať z kurtu po tesnej koncovke bolí v súťaži družstiev ešte viac.

Ďalšou výzvou bolo nastaviť sa po tomto všetkom na stretnutie, ktoré začínalo už o pár minút. Hlavne keď by bolo ľahké podceniť súpera z domáceho Pécsu, ktorý na papieri vyzeral slabšie. A my sme nemali dostatočný priestor na potrebnú prípravu.

Prehrávame 0:2. Samuel i David sa vo svojich dvojhrách snažili, no bolo na nich badať už o niečo menšiu sebadôveru či odvahu. Bojovník Rithvik opäť vytiera podlahu a prináša prvý bod. Už s väčšou kontrolou a pokojom na rakete. Vníma pokyny, vie sa upokojiť i zabrať, keď treba. Ella i Charlotte zvládajú vo svojich dvojhrách úlohy favoritiek proti mladším Maďarkám a otáčame na 3:2. Melánia poctivým výkonom pridáva štvrtý bod. Sústredení hráči akosi nevnímajú, že stačí už len jeden. David a Dani si komplikujú situáciu vo štvorhre - oni akosi radi, že chalani? Čo viac si tréner môže priať, ako víťazný bod ženskou štvorhrou? Naše topky Ella a Charlotte to dali a následne Samo s Livi s ľahkosťou a skvelým tímovým výkonom potvrdili na konečných 6:3. Slušný otoč z 0:2, čo poviete?

V základnej skupine sme tak skončili na druhom mieste. Od soboty nás v ďalšej skupine o celkové 5. - 8. miesto postupne čakajú Chorvátsko, Bulharsko a Haskovo (BUL). Z toho, čo sme dnes stihli vidieť v hale, to budú veľmi náročné stretnutia. Tešíme sa na to - presne pre to sme sem prišli.

Z tohto miesta by som rád pochválil aj našich mladších z tímu Projekt U15. Fungujeme tu ako jedna parta, podporujeme sa, deti (a nielen deti :) sa rozprávajú medzi sebou. Spoločné fandenie (veľká partia - veľký bordel :) sa zatiaľ nepodarilo, keďže sme hrali v rovnakých hracích časoch. Mlaďasom aj týmto držíme palce!

Veľká pochvala a POĎAKOVANIE rodičom našich hráčov za podporu na turnaji či v celej príprave, zvládanie vypätých situácií mimo kurtu a extra Keszenem za #tiptopservis - raňajky na mieru, nákupy, servis s praním, ... 

Držíme si palce!

za Team 2009 Slovensko, Lukáš Klačanský

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov