NtN U15: Slovakia Project U15

25. 11. 2023
O zopár slov z doterajšieho pôsobenia tímu Slovakia Project U15 na medzinárodnom turnaji družstiev Nation to Nation U15 sa podelili aj Miloslav Čuntala a Jakub Horák.

Na medzinárodný turnaj Nation to Nation U15 sme vycestovali s mladými perspektívnymi hráčmi, ktorých chceme testovať pred blížiacimi sa ME U15. Tie sa budú konať v septembri budúceho roku v poľskom meste Suwalki. A práve z dôvodu blížiaceho sa šampionátu sme sa rozhodli už teraz pripravovať týchto potenciálnych hráčov na ťažké medzinárodné prostredie. Od turnaja neočakávame veľkolepé umiestnenie, ale cieľom je spoznať hráčov v ťažkých situáciách v medzinárodnej konkurencii.

Prvý deň (piatok) turnaja nám ukázal ako sa hráči vedia vyrovnať s tlakom v medzinárodnej konkurencii. Viacerí nemajú žiadne, alebo majú len minimálne skúsenosti so štartom v zahraničí, čo sa ukázalo počas prvého dňa ako kľúčový faktor neúspechu vo viacerých zápasoch. Mnohí mali počas dňa zviazané ruky, bolo z nich cítiť miernu nervozitu, čo sa prejavilo hlavne v koncovkách jednotlivých setov. V prvom stretnutí proti bulharskému klubu BK Haskovo sme hrali vyrovnané zápasy, hráči bojovali do posledného bodu. Súpera sme dokázali potrápiť, ale v konečnom účtovaní sme prehrali 3:6. Proti druhému súperovi – Srbsko, to bolo veľmi ťažké. Srbi dominovali vo všetkých činnostiach, boli rýchlejší, technickejší s väčším prehľadom v hre. Pre nás to bola veľká škola, ale sme veľmi radi, že sme toto stretnutie hrali. Najlepšie sa učí z ťažkých zápasov, čo tento zápas bol. Súperovi gratulujeme k výhre 9:0.

Druhý deň (sobota)

Tým, že sme v piatok prehrali obe stretnutia, sme sa dostali do zápasov o 9. až 12. miesto. Dnes sme mali prvé stretnutie o 11:30 s tímom Slovinska. Slovinci hrali včera výborný duel s Rumunmi, keď s nimi prehrali po tuhom boji 4:5, pričom Rumuni tu patria medzi tie najlepšie družstvá. Aj na základe toho sme vedeli, že zápas so Slovinskom nebude jednoduchý. V stretnutí sa ukázala naša neskúsenosť a z toho plynúca nervozita. Každopádne už sme videli u viacerých hráčov zvýšené sebavedomie, hlavne pri dievčatách. V tomto stretnutí sme dokonca dokázali vyhrať vyrovnaný trojsetový zápas v štvorhre dievčat, čo je z pohľadu našej psychiky veľmi dôležité. Stretnutie sme prehrali síce 2:7, ale s výkonmi hráčov sme spokojní. Na ďalší zápas nastúpime o 17-tej hodine proti tímu Maďarska. Veríme, že z nás už opadne nervozita a ukážeme naplno náš potenciál, ktorý v hráčoch je bez ohľadu na náš výsledok.

Držte nám palce! Ďakujeme za podporu, sledujte nás na online streamingu.

Tréneri projektu U15

Miloš Čuntala a Jakub Horák

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov