NtN U15: Slovakia Project U15

27. 11. 2023
Konečné 11.miesto na medzinárodnom turnaji družstiev zaznamenal tím vedený trénermi Miloslavom Čuntalom a Jakubom Horákom. Slovakia Project U15 bol tvorený mladšími hráčmi, ktorí sa podľa slov trénerov zlepšovali každým odohraným stretnutím.

*článok bol napísaný v nedeľu, 26.11.2023 bezprostredne po ukončení turnaja

Pred malou chvíľkou sme ukončili účinkovanie na medzinárodnom turnaji Nation to Nation U15 v Maďarsku. Sme veľmi radi, že sme tento turnaj mohli absolvovať, keďže každoročne tu býva dobrá konkurencia a teda množstvo kvalitných zápasov. S našim mladým tímom sme nemali výsledkové ambície. Hlavným cieľom bolo zistiť ako sa hráči dokážu vyrovnať s tlakom medzinárodného prostredia. Pre viacerých to bola medzinárodná premiéra, čo bolo badať v nervozite počas zápasov. Každopádne, chceli by sme vyzdvihnúť prácu celého družstva, keďže ako jeden z najmladších tímov to na turnaji nemali vôbec jednoduché. Každý jeden zápas bol pre nás výzvou a museli sme podávať 100%-né výkony, aby sme mohli uspieť v niektorom zo stretnutí. Sobotňajší večerný duel s výberom Maďarska bol pre nás zlomový, keď sme dokázali uveriť vo vlastné sily, že dokážeme hrať s pre nás staršími súpermi. Aj keď sme v tomto stretnutí nezvíťazili  (4:5), tak sme ukázali bojovnosť a nasadenie.

Posledný deň – nedeľa bola pre nás ODMENOU

Dnes sme nastúpili na naše posledné stretnutie proti domácemu tímu – MULTI ALARM. Do duelu sme šli s viacerými zmenami oproti posledným zápasom, keďže sme chceli vidieť ďalšie varianty , čo sa týka párových disciplín. Od začiatku sme ťahali za jeden povraz, každý z hráčov povzbudzoval svojho spoluhráča, fungovala nám koncentrácia na zápas. Konečne sa nám darilo veriť si v zápasoch. Hráči boli dobre nastavení od rána a boli hladní po víťazstve. Po našich prehrách sa ťažko hľadala motivácia, ale dokázali sme sa zmotivovať a pretaviť naše snaženie do víťazstva 5:4.

Všetkým patrí veľká pochvala za predvedené výkony, ktoré postupne gradovali. Teší nás zvýšené sebavedomie hráčov v zápasoch, ktoré je pre nás teraz kľúčové. Nie sme sklamaní z umiestnenia (11. miesto), keďže to nebol náš prioritný cieľ. Hráčom sme počas turnaja prízvukovali uvoľnenosť a bojovnosť. Sme radi, že hráči dokázali prekonať svoje obavy a ukázali, že vedia zahrať aj ťažké zápasy. Jedným z cieľov turnaja bolo aj hľadanie potenciálnych párových disciplín. Sledovali sme v hráčoch ich potenciál pre jednotlivé disciplíny, snažili sme sa vidieť, kde sa cítia dobre a čo zhodnotiť čo môžeme od nich očakávať.

S hráčmi sme mali taktiež možnosť prejsť si s každým individuálne ich výkony. Dostali od nás spätnú väzbu, ktorá by im mohla pomôcť v ich ďalšom bedmintonovom raste. Zároveň sme odporučili hráčom, aby chodievali aj na medzinárodné turnaje, kde je konkurencia s ktorou sa potrebujeme porovnávať, pretože nám chýbala vyhranosť v zahraničnom prostredí.

Všetkým však na záver patrí veľká pochvala. Sme hrdí na každého jedného hráča.

Ďakujeme tým, ktorí nám fandili!

Za trénerský tím

Miloš Čuntala a Jakub Horák

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov