Slovak Youth U15

27. 11. 2023
24.-26.novembra prebiehal v športovej hale M-ŠPORT v Trenčíne aj medzinárodný mládežnícky turnaj, ktorý tento rok prekvapil vynikajúcou účasťou. Medaile putovali do Anglicka, Čiech, Maďarska na Maltu či do Turecka, no v neposlednom rade jedno druhé miesto ostalo aj na Slovensku, a to vďaka Adelke Lachovej a Vanesse Osadskej v štvorhre dievčat.

K videniu bolo mnoho kvalitných stretnutí, skandujúcich divákov, najmä tých zahraničných, ktorých tvorila početná turecká výprava, čo sa aj odrazilo v konečnom hodnotení, kedy Turci brali mnoho umiestnení.

V dvojhre dievčat sa na prvých štyroch miestach umiestnili práve turecké hráčky. Výhru si odniesla prvá nasadená Irmak Rana Yemisen, ktorá vo finále porazila Adu Kececi. Irmak navyše spolu s Yagmur Tuanou Yemisen ovládli aj štvorhru dievčat. V dramatickom trojsetovom (19:21, 21:19, 21:19) finále porazili práve naše úradujúce majsterky tejto kategórie, Adelku Lachovú s Vanessou Osadskou z SP Dolného Kubína.

Víťazom dvojhry chlapcov sa stal poľský reprezentant Jakub Mazurek, ktorý vo finále zdolal Maďara Arona Fancziho. A práve Fanczi neskôr zvíťazil v štvorhre chlapcov, po boku krajana Ferenca Kapronyiho. Na druhom mieste skončili Turci, Mehmet Gun/Eymen Ozturk.

Finále mixu prebehlo medzi českými zástupcami. Lepšie si počínali Jan Paulík/Eliška Dufková, ktorí vyhrali nad dvojicou Daniel Čada/Kateřina Malá po setoch 19:21, 25:23, 21:15.

Slováci okrem striebra v štvorhre zaznamenali aj dve štvrťfinálové účasti, o ktoré sa postarali Ela Bieleschová s Kvetoslavou Sopkovou v štvorhre a Vanessa Osadská v dvojhre.

Medailistom gratulujeme!

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov