Z domova: L.Koribský v Dánsku

7. 12. 2023
Ako vyzerajú tréningy rôznych vekových kategórii v Dánsku? Na čo sa tréneri zameriavajú, ako často trénujú, čo je pri tréningoch cieľom ako aj mnoho ďalších informácií mal možnosť počas výmenného pobytu v Aarhuse získať aj slovenský tréner Ladislav Koribský, ktorý sa s nami podelil o svoje prvé dojmy.

5.-6. decembra som sa zúčastnil výmenného programu, ktorý organizovala Badminton Europe. Program bol určený na výmenu a zdieľanie informácií ako aj skúseností medzi národnými bedmintonovými zväzmi. Keďže išlo už o druhý ročník takéhoto projektu, tento rok bol celý program zameraný na dánsky systém bedmintonu na regionálnej úrovni.

Mali sme možnosť nahliadnuť do organizácie a tréningov dvoch dánskych bedmintonových klubov a regionálneho (pobočky národného) tréningového centra v druhom najväčšom meste Aarhus. Videli sme viacero tréningov rôznych vekových kategórií a rôznej úrovne. Mali sme možnosť voľne diskutovať s trénermi a vedúcimi klubov a absolvovali sme prednášku bývalého dánskeho reprezentačného trénera Kennetha Larsena. Hráč Karan Rajan RAJARAJAN, pôvodom z Indie, ktorý pôsobí v Dánsku viacero rokov, nám porozprával o svojom živote profesionálneho hráča v dánskom klube.

 Z výmenného programu som si odniesol množstvo informácií, ktoré by som chcel zhrnúť a odprezentovať záujemcom z nášho zväzu. Najbližšie dni sa však potrebujem sústrediť na svoje študijné povinnosti, ale niekedy v týždni od 18.12. si určite nájdem čas.

Lacovi veľmi pekne ďakujeme a už teraz sa tešíme na výstup, ktorý si pre nás pripraví, aby sme aj tu na Slovensku mohli trénerom poskytnúť know-how tak úspešnej krajiny akou Dánskou rozhodne je.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov