EMTCQ: Hodnotenie trénerky

19. 12. 2023
7.-10.12.2023 sa mužský tím Slovenska predstavil v anglickom Milton Keynes v kvalifikácii Majstrovstiev Európy mužských družstiev, kde si v skupine postupne sily zmeral s Ukrajinou a Škótskom. Ako s odstupom času hodnotí oba duely trénerka Judith Meulendijks?

Po krátkom tréningu vo štvrtok večer (7.12.2023) sme sa s chlapcami vybrali na tímovú večeru, po ktorej nás v ďalšie dni čakali stretnutia. V piatok s Ukrajinou a v sobotu so Škótskom. Bohužiaľ, oba zápasy sme prehrali 1:4, ale celkovo som bola s individuálnymi výkonmi spokojná.

 

Milan porazil Bosniuka ako aj Apiligu v troch setoch. V každom dueli mal pomalý začiatok, ale potom ukázal svoj level, ostal pokojný a oba zápasy pohodlne ukončil výhrou v treťom sete. Sebastián bol vo svojom zápase trochu roztrasený, ale výrazne sa zlepšil keď hral proti Škótsku. Ukázal viac trpezlivosti, sebavedomie v dlhých výmenách – bolo to obrovské zlepšenie oproti predchádzajúcemu dňu a z tohto zápasu si mohol odniesť veľa pozitívnych vecí.

 

Andrej a Richard odohrali každý po jednej dvojhre. Ani jeden z nich nebol so svojim výkonom úplne spokojný, a obaja zhodnotili, že zápas mohli odohrať lepšie. Musím však povedať, že tvrdo bojovali, snažili sa držať taktiky a myslím si, že sa obaja z daných duelov poučili.

 

V prvej štvorhre mužov sme mali bratov Suchých. Výkon v zápase proti Ukrajine bol celkom dobrý, ale bohužiaľ sa tam začali vkrádať chyby. V stretnutí proti Škótsku, kde hrali proti bratom Grimleyovým bol hádam najlepší zápas aký som ich videla hrať. Dobrá rýchlosť, prechod z obrany do útoku, sústredenosť a pozitívny prístup. Aj keď to na výhru nestačilo, určite je to veľká vzpruha do budúcnosti.

 

V druhej štvorhre proti Ukrajine hrali Milan a Richard bez predošlého spoločného tréningu, avšak ukázali kvalitnú hru. Podarilo sa im vyhrať tesný druhý set, ale potom pár menších chýb urobilo rozdiel v treťom, rozhodujúcom sete. Bola radosť sledovať ich v akcii. Proti Škótsku tvorili pár Sebastián a Richard. Škótske duo šlo ale do zápasu naplno a chlapcom robilo problém prekonať výmenu s viac ako troma údermi. Nevedeli nájsť svoj rytmus, a dostať do výmeny ako takej nebolo vôbec jednoduché.  

 

Chlapci ukázali od prvého k druhému stretnutiu veľké zlepšenie a som hrdá na úroveň, ktorú ukázali. Dúfam, že si tieto pozitívne skúsenosti odnesú so sebou aj do novej sezóny a budú na sebe tvrdo pracovať.

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov