NtN U13: Pohľadom trénera Chrumiek

9. 1. 2024
Chrumky a SP Dolný Kubín, dva slovenské tímy, ktoré 5.-7.januára štartovali na medzinárodnom turnaji družstiev v maďarskom Pécsi. Z celkového počtu desiatich tímov si Dolnokubínčania domov odniesli piate miesto, Chrumky skončili v tesnom závese na šiestej priečke. A ako výkony Chrumiek zhodnotil tréner Peter Oros?

Do maďarského Pécsu sme vycestovali s dvoma družstvami, SP Dolný Kubín a Chrumky.

Chrumky v zložení Petra Orosová, Terézia Sopková, Dávid Samáš a Denyell Lucas Papp sa zúčastnili aj jednodňového mini sústredenia priamo v dejisku turnaja, ktoré sa konalo deň pred samotným začiatkom. Tento veľký jednodňový tréning, ako to nazvali domáci, prebiehal pod vedením ukrajinskej trénerky Natali. Deti si v priebehu dňa precvičovali hlavne úderovú techniku a herné kombinácie všetkých úderov. Dôraz sa kládol najmä na vhodne zvolený úder pri prichádzajúcom košíku. V našej skupine boli hráči z rôznych klubov, takže tento spoločný tréning nám veľmi prospel. Hráči sa spolu zohrali a mohli sme s novým elánom začať turnaj.

V piatok sme ako prvých súperov dostali Slovenia talent team. Výborný nástup, dievčatá nás podržali a výhra 4:1 nás riadne naladila. V druhom kole proti domácemu CET SE zahrala Terezka perfektnú trojsetovú dvojhru. V štvorhre dievčatá súperkám nedali žiadnu šancu a vyrovnali stav na 2:2. Víťazstvo nám priniesla Peťka s Denyellom v mixe. Napínavá trojsetovka a potom skoky od radosti.

Po dvoch víťazných kolách prišlo vytriezvenie. Dve české družstvá. Talent team 1 a Talent team 2. Aj keď sme prehrali dvakrát 0:5 v oboch kolách, naše baby boli najbližšie k výhre. Peťka s Terezkou zahrali vynikajúce trojsetové štvorhry, ale závery setov patrili vždy súperkám. Trpká ale nutná skúsenosť, ideme ďalej v skvelej tímovej nálade, strečing, večera, hotelový bazén a mini porada na izbe nás dostala naspäť do pohody.

Sobota ráno „svalovka“, únava a hneď prvý duel proti Dolnému Kubínu. Prehra 0:5 nás až tak nebolela lebo body ostali na Slovensku. V druhom kole sme sa stretli s Croatia team Zapad. Dievčatá to zobrali opäť pod palec a Peťka vyhrala dvojhru, spolu s Terezkou štvorhru a Terka s Denym mix. Výhra nás naladila do ďalšieho kola proti Slovincom. Prehrali sme síce 1:4 ale ten jeden bod sme ukradli v štvorhre dievčat. Bola to naša najkrajšia dievčenská štvorhra. Trojsetový zápas, na ktorý sa prišlo pozerať aj veľa cudzích hráčov. 41 minút som bol v bedmintonovom raji. Potom chytro naspäť dole na zem a prehra v poslednom kole s domácim Multi Alarm SE 0:5 síce zamrzela, ale tešili sme sa z dôstojnej hry. Večerný rituál s bazénom a išlo sa do posledného družstva.

Nedeľu sme dostali Croatia Team Sjever, proti ktorému dominovali chalani. Dávid vyhral dvojhru a spolu s Denym aj štvorhru. Dievčatá si išli svoje a nedovolili súperkám nič. Nakoniec, posledný zápas turnaja zvládli Peťka s Denym bravúrne a výhra 5:0 bola na svete.

Cieľom Chrumiek bolo nabrať skúsenosti na medzinárodnej scéne, čím viac hrať a utužiť tímovú prácu. Konečné 6. Miesto ! 4 deti, 4 dni, medzinárodné sústredenie, 5 krajín, 10 tímov, 45 zápasov a 97 setov a predsa ma najviac tešila tá radosť deti z hry, lebo údery sa vieme doučiť ale radosť nie. Ďakujem Chrumkám za všetko počas tých štyroch dní, SZBe že nám umožnilo a podporilo štart, a v neposlednom rade ďakujem realizačnému tímu, bez ktorého to proste nejde.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov