NtN U13: Hodnotenie trénerov SP Dolný Kubín

10. 1. 2024
Sport pleasure Dolný Kubín bol ďalším tímom, ktorý sa 5.-7.januára predstavil na medzinárodnom turnaji družstiev Nation to Nation U13 v Maďarsku, kde obsadil konečné 5.miesto. Ako celý turnaj a samotné výkony ohodnotili tréneri Anna a Jozef Vešelényiovci?

Začiatkom roka do maďarského Pécsu vycestovala šestica bedmintonistov SP Dolný Kubín. Výpravu tvorila trojica chlapcov: Šimon Škrabák, Vladimír Černák, Adam Vrábeľ a dopĺňala ich trojica dievčat: Viktórie Bajdichová, Simona Chomisteková a Patrícia Stašová.

Nový formát turnaja určil, že naše družstvo odohrá 9 stretnutí v rámci 3 dní. Pre štvoricu hráčov to bola prvá medzinárodná previerka ich schopností, Vladko a Šimon tento turnaj ešte v pôvodnej forme zažili už minulý rok. V prvý hrací deň nás čakali 4 stretnutia. Prvé stretnutie a súper z Chorvátska - Croatia team Zapad. Samotné stretnutie ukázalo, že na rozbeh boli Chorváti príjemným súperom a po výsledku 5:0 si pripisujeme prvé 2 body do tabuľky. Hráči podali v jednotlivých zápasoch zodpovedné, bojovné výkony a súperovi dovolili uhrať len jeden set.

Druhým súperom v piatok bol domáci tím Multi Alarm SE. Najväčší favorit turnaja (neskorší víťaz) a ťažkých 5 zápasov pre SPDK. Chlapčenská dvojhra v podaní Vladka Černáka bola ako z učebnice zodpovedného, sústredeného výkonu a víťazstvo v 2 setoch bolo skvelé. V dievčenskej dvojhre aj napriek bojovnému výkonu Simona Chomisteková na svoju súperku nestačila a tak po dvojhrách svietil stav stretnutia 1:1. Zápas chlapčenskej štvorhry priniesol najväčšiu drámu tohto stretnutia. 3 sety, boj o každý košík a nakoniec výhra Vladka a Šimona 2:1. Dievčenská štvorhra a boj Viki s Paťou so svojimi súperkami naopak body nepriniesol. Po vyrovnanom stretnutí prehra a súperi vyrovnali stav stretnutia na 2:2. Rozhodoval mix, kde súper postavil to najlepšie, čo na turnaji mal (Bernát - najlepší hráč turnaja /Lujber). A hoci Šimon s Viki robili čo mohli, súperi boli lepší a tak stretnutie končí konečným pomerom 2:3 pre favorita. Samotné stretnutie ukázalo, že pri výkonoch na hranici svojich schopností vieme byť konkurencieschopní aj s tými najlepšími, ale samozrejme aj nedostatky, na ktorých treba ešte popracovať.

3.stretnutie 1.hracieho dňa a pred SPDK ďalší súper. Tentoraz slovinské družstvo - Slovenia Talent Team. Zodpovedné výkony všetkých hráčov znamenajú, že súper neuhral ani set a po výsledku 5:0 ďalšie 2 body do tabuľky. Zhodnotenie stretnutia je pre trénerov jednoduché - pochvala hráčom a pozitívna nálada v tíme.

V poslednom stretnutí v piatok nás čaká ďalší z favoritov turnaja - český Talent Team 1. Na konci dňa toho už majú "všetci dosť" ale v zápasoch sa bojuje na ostrie noža a naši bedmintonisti idú na hranicu svojich síl. Nie je potrebné zápasy podrobne rozoberať, stačí fakt, že okrem dievčenskej štvorhry (výhra Viki so Simonou na 2 sety) ostatné 4 zápasy boli ťažké 3-seťáky. Bohužiaľ tretie sety boli pre nás "zakliate" a stretnutie končí celkovým výsledkom 1:4. Po 1.hracom dni tak odchádzame z haly ako poslední na priebežnom 4.mieste s celkovým skóre stretnutí 2:2. Presvedčivé víťazstva tešia, ale prehry vo vyrovnaných zápasoch trochu mrzia.

Druhý hrací deň a pre všetkých zúčastnených porcia ďalších 4 stretnutí. 1.stretnutie a slovenské derby SPDK - Chrumky. Oddýchnutí hráči SPDK zabojovali a zaknihovali ďalšie víťazstvo na turnaji v pomere 5:0. Ďalšie 2 body do tabuľky určite potešili.

2.stretnutie a znovu jeden z kvalitných súperov a ašpirantov na medailu - družstvo Slovinska. Chalani "zaberajú" a chlapčenskú dvojhru Vladko a chlapčenskú štvorhru Vladko so Šimonom vyhrávajú. V dievčenskej dvojhre Paťa bojuje, ale smolné koncovky setov znamenajú víťazstvo súperky. V dievčenskej štvorhre Viki so Simonou hrajú ďalší 3-seťák ale po 40 minútach na kurte po výkone ako na hojdačke bohužiaľ svoj zápas prehrávajú. Rozhodnutie je teda opäť na mixe. Pre Šimona s Viki jeden z najsmolnejších zápasov, ktoré na turnaji absolvovali. Prehra 19:21, 20:22 ešte teraz mrzí. Nič to však nemení na fakte, že na konte máme smolnú prehru 2:3.

Tretí súper 2.hracieho dňa je z Chorvátska - Croatia Team Sjever. Do zápasu dvojhry nastupuje aj posledný z členov SPDK - Adam Vrábeľ. A ako to už v takýchto premiérach býva, výkon je ako na hojdačke. Stres urobí veľa a tak po nervóznom výkone plnom chýb súper zaknihuje prvú výhru. Ostatné zápasy už ale prebiehajú v réžii hráčov SPDK a tak si pripisujeme 2 body do tabuľky po výhre 4:1.

Posledným sobotňajším súperom je maďarský team CET SE. Zodpovedné, uvoľnené výkony hráčov znamenajú ďalšie víťaztvo v pomere 5:0 a 2 body do výsledkovej tabuľky. Po 2 hracom dni je SPDK priebežne na 4.mieste so ziskom 10 bodov. Hodnotenie druhého hracieho dňa - 3 výhry potešili a jedna smolná prehra bude ešte hráčov dlho mrzieť.

Tretí deň a posledné stretnutie SPDK. Tentoraz je súper opäť z Česka - Talent Team 2. Po tesnej 3 setovej prehre Šimona so svojim súperom nasledujú 2 najhoršie výkony na celom turnaji. V dvojhre dievčat Viki a vo štvorhre chlapcov Šimona a Vladka prichádzajú zápasy, kde naším bedmintonistom "nič nevychádza" a po obrovskom množstve zbytočných nevynútených chýb evidujeme stav stretnutia 0:3 v prospech súpera. Dojem z tohto stretnutia trochu upravuje vyrovnaná dievčenská štvorhra – prehra Simony s Paťou 17:21, 25:27 a víťazný 3-setový mix Vladka so Simonou. Celkový stav stretnutia a prehra 1:4 znamenajú, že na turnaji obsadzujeme celkové 5. miesto.

A ako hodnotíme celý turnaj z pohľadu SPDK a čo vlastne tento turnaj ukázal?

Pozitívami sú určite:
- výborne zorganizovaný turnaj v skvelej hale
- konfrontácia so zahraničnými hráčmi a klubmi
- presvedčivé víťazstvá s tímami, ktoré skončili na priečkach za SPDK a naopak vyrovnané zápasy s tímami, ktoré skončili na priečkach pred SPDK
- výkon členov tímu SPDK na turnaji na úrovni priemeru výkonov lepšej časti družstiev na turnaji
- nedostatky a potreby zlepšení jednotlivých herných činností, potrebných pre ďalší rozvoj hráčov

A čo na záver ? Dovidenia o rok v Pécsi priatelia.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov