Slováci v svetovom rebríčku

18. 1. 2024
So začiatkom novej sezóny sme sa pozreli aj na to, ako sa darí slovenským reprezentantom v svetových rebríčkoch.

Jednotkou u mužov je náš úradujúci majster Slovenska Milan Dratva, ktorý sídli na 135.mieste. V prvej tisícke hráčov sa už, žiaľ, nenachádza nikto. Marián Lipták obýva 1178.pozíciu a Sebastián Kadlec sa nachádza na 1195.mieste.

Pri ženách sa na 192.priečke drží Katarína Vargová. Presne sto miest za ňou, teda na 292.mieste úraduje Natália Slobodová. Olívii Kadlecovej patrí 572.priečka a Sofia Slosiariková je tesne za hranicou prvej tisícky, konkrétne na 1023.mieste.

V štvorhre mužov sa súrodenci Simeon a Andrej Suchý nachádzajú na 1086. pozícii. Ženský pár, ktorý by spolu pravidelne štartoval na podujatiach nemáme, avšak Natália Slobodová spolu s Katarínou Vargovou sa po kvalifikácií na Majstrovstvá Európy ženských družstiev dostali na 755.miesto. V mixe by ste náš najvyšší pár Milan Dratva/Katarína Vargová našli na 174.priečke a súrodenecké duo Sebastiána a Olíviu Kadlecovcov na 631.mieste.

Doplníme, že na čele rebríčka dvojhry mužov sa nachádza dánsky reprezentant Viktor Axelsen, u žien je na špici Kórejčanka An Se Young. Párové disciplíny ovládajú Číňania, konkrétne štvorhru mužov Liang Wei Keng/Wang Chang, štvorhru žien Chen Qing Chen/Jia Yi Fan a mix Zheng Si Wei/Huang Ya Qiong.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov