GP A U11: Premiéra „švajčiara“

29. 1. 2024
Celkovo 25 dievčat a 17 chlapcov štartovalo 27.januára na Grand Prix A podujatí v kategórii do jedenásť rokov. Prvý turnaj a test švajčiarskeho systému, kde na hráčov čakali len duely v dvojhrách. Po šiestich kolách, po smiechu ale aj po plači sa nakoniec víťazmi prvého turnaja sezóny 2024 stali Richard Kaščák a Sára Šarlayová. Gratulujeme!

Sára Šarlayová (BKR Púchov) zvíťazila vo všetkých šiestich stretnutiach, takže na ceste za prvenstvom nestratila ani set a s celkovým počtom 12 bodov turnaj ovládla. Druhú priečku obsadila domáca Andrea Ďuriková (AS Trenčín), ktorá zaknihovala štyri výhry, jednu remízu a jednu prehru, čo jej zaistilo celkovo 9 bodov a druhé miesto. Bronz si odniesla Paulína Briššová (SP Dolný Kubín), ktorá mala na konte celkovo tri výhry, dve remízy a jednu prehru, a celkový počet 8 bodov. Osem bodov a rovnaké štatistiky v počte výhier, prehier a remíz ale mali na konte aj Timea Hlinková či Ester Šandórová. O zisku tretieho miesta tak rozhodoval Buchholz (BH), čo je prvé dodatkové kritérium pre stanovenie poradia v turnaji. Je to súčet výsledných bodov hráčov, proti ktorým hráč hral. Keďže v švajčiarskom systéme každý hráč hrá proti iným hráčom, ako ostatní hráči, keď dvaja hráči získali rovnaký počet bodov. Buchholz meria relatívnu silu súperov, proti ktorým hráč hral.

Pri chlapcoch Richard Kaščák (KPŠ Košice) zaznamenal päť výhier a jednu remízu a zlato získal s celkovo 11 bodmi. Druhé miesto patrilo Jakubovi Gabrhelovi (BKR Púchov), ktorý mal na konte 4 výhry, jednu prehru a jednu remízu, s celkovým počtom 9 bodov. Rovnaký počet mal ale na konte aj bronzový medailista Ján Machaj (SP Dolný Kubín), a o druhej a tretej priečke tak rozhodoval Buchholz.

Medailistom gratulujeme a tešíme sa na ďalší áčkový turnaj, ktorý sa uskutoční 6.apríla v Galante.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov