SZBe: Trochu histórie...

19. 2. 2024
Vedeli ste, že 10.-15.februára 2004 sa na Slovensku, konkrétne v Mestskej športovej hale v Prešove, konala európska kvalifikácia majstrovstiev sveta mužských a ženských družstiev v bedmintone? Povedzme, že mnohí z Vás áno, iní zas nie... Ako to teda vtedy vyzeralo?

Thomas a Uber cup, celkovo 65 tímov, 34 mužských a 31 ženských. Podujatie, ktoré je doposiaľ najväčším bedmintonovým trhákom, aký sme u nás mohli zažiť. Samozrejme, medzi družstvami figurovali aj slovenské tímy, ktoré trikolóru Slovenska hájili v zložení:

Muži: Lukáš Klačanský (Ceva Trenčín), Michal Matejka (M-Sport Trenčín), Pavel Mečár (Slávia Žilina), Marián Šulko (Spoje Bratislava), Ján Fiľ (Lokomotíva Košice), Ladislav Tomčko (ATU Košice).

Ženy: Kvetoslava Orlovská, Zuzana Orlovská (obe BC Prešov), Gabriela Zabavníková, Júlia Turzáková (obe Lokomotíva Košice), Barbora Bobrovská (ATU Košice), Eva Sládeková (Ceva Trenčín).

Na finále, teda na Svetový Thomas a Uber cup, ktorý sa konal 7.-16.mája 2004 v indonézskej Jakarte sa kvalifikovali Dáni, Nemci a Angličania medzi mužmi, u žien to boli Dánky, Nemky a Holanďanky.

Prečítajte si aj archívny článok, ktorý je stále dostupný na stránke sportnet.sme.sk – TU

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov