SZBe: Spolupráca V4

20. 2. 2024
Počas uplynulých Majstrovstiev Európy mužských a ženských družstiev v Poľsku, prebehlo aj podpísanie Memoranda o spolupráci medzi štyrmi bedmintonovými federáciami Vyšehradskej štvorky.

Slávnostný podpis memoranda bol aj za účasti mnohých novinárov a poľského televízneho štábu naplánovaný na 17.februára. Poľský bedmintonový zväz zastupoval prezident Marek Krajewski, maďarský zväz prezident Peter Kapitany, český zväz Petr Martinec a SZBe Generálna sekretárka Zuzana Rajdugová. Svedkami tejto udalosti boli aj prezident Badminton Europe Sven Serré, ktorý tento diplomatický krok potvrdil aj svojim podpisom, a prítomná bola aj primátorka mesta Lodž Hanna Zdanowska.

„Bolo mi cťou zastupovať SZBe a mať možnosť komunikovať s prezidentmi českého, maďarského ako aj poľského zväzu, či s predstaviteľmi Badminton Europe ako aj mnohými ďalšími. Verím, že sme na správnej ceste, a hoci je pred nami množstvo práce, tak si všetci uvedomujeme, že len spoločnými silami sa môžeme posunúť tým správnym smerom vpred,“ prezradila Zuzana Rajdugová.

 

Princípom spolupráce by mala byť realizácia spoločných projektov, ktoré sa v podstate týkajú všetkých častí fungovania zväzu, a to od hráčov, cez rozhodcov až po samotnú administráciu. V rámci už odsúhlasených a pripravovaných projektov sa môžeme tešiť na Prezidentský pohár, konkrétne turnaj družstiev U23, ktorý v termíne 23.-25.8.2024 zorganizujeme práve my na Slovensku (* viac informácií neskôr). Ďalším projektom bude spoločné sústredenie juniorov pred nadchádzajúcimi Majstrovstvami Európy. Aktuálne sa taktiež intenzívne pracuje na zosúladení myšlienky o spoločnej európskej lige, ktorá by medzi krajinami V4 mohla prebiehať. V hľadáčiku je mnoho projektov a akcií, o ktorých Vás samozrejme budeme informovať. My sa už teraz tešíme na spoluprácu a ďakujeme všetkým zapojeným stranám za ich nápady a prínos v rámci budovania vzťahov a spoločnej spolupráce.

 

Celé znenie Memoranda o spolupráci v anglickom jazyku nájdete v prílohe.   

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov