Čo priniesol mesiac: Apríl 2024

15. 5. 2024
Čo všetko sme mali možnosť absolvovať počas uplynulého mesiaca a kam všade sme nazreli? Pripomeňme si spoločne top momenty, o ktorých sme Vás informovali.

Grand Prix A turnaje

5.-7.apríla hostil oddiel Spoje Bratislava celoslovenský turnaj dospelých, na ktorom sa mimoriadne darilo práve domácim zástupcom, ktorí opanovali nielen párové disciplíny. Čítajte viac.

Badminton Club Galanta si 6.4.2024 užil premiéru v organizácii celoslovenského turnaja. Šlo o Grand Prix A turnaj v kategórii U11, ktorý sa odohral švajčiarskym systémom, a na ktorom veru nebola núdza o dramatické momenty až do úplného záveru podujatia. Čítajte viac.

13.apríla sa v Dolnom Kubíne konal celoslovenský turnaj v kategórii do 15 rokov, na ktorom sa okrem dvojhier odohrala aj súťaž v mixe. Víťazmi sa v každej disciplíne stal iný hráč, a tak sme na stupňoch pre víťazov mali štyri rôzne mená a víťazov z oddielov Družstevník Klenovec a SP Dolný Kubín. Čítajte viac.

27.-28.apríla sa v Bratislave uskutočnil celoslovenský turnaj juniorov. Ziskom dvoch prvenstiev sa na listinu najúspešnejších hráčov zapísali reprezentanti oddielov KBC Košice, Matúš Poláček a hráčka SC Pohoda Trnava, Lea Kyselicová. Čítajte viac.

Grand Prix B turnaje

Nedeľa, 14.apríl, patrila Grand Prix turnaju najmladších, ktorý sa konal v Prešove. Za účasti 15-tich chlapcov a 20-tich dievčat z 8 klubov sa najviac darilo domácemu Michalovi Rajdugovi a Dolnokubínčanke Paulíne Briššovej. Čítajte viac.

Medzinárodné podujatia

4.-6.apríla štartovali slovenskí reprezentanti na medzinárodnom podujatí OLIVER Czech U17 International v Českom Krumlove a zverencom trénera Jána Fiľa sa podarilo zaknihovať dvakrát bronz. Čítajte viac.

Slovenský reprezentant Milan Dratva sa predstavil na kurtoch v nemeckom Saarbruckene, kde 8.-14.apríla prebiehali Majstrovstvá Európy 2024. Jeho súperom v druhom kole bol Holanďan Joran Kweekel, 97.hráč svetového rebríčka. Čítajte viac.

Sedem Slovákov, zastúpenie v štyroch z piatich disciplín a medzinárodný turnaj Croatia VALAMAR Junior Open, ktorý sa konal 11.-14.apríla v chorvátskom Dubrovniku. Čítajte viac.

Štyria Košičania si 19.-21.4.zaleteli na Cyprus, kde štartovali na medzinárodnom juniorskom podujatí. A ako sa im darilo? Čítajte viac.

Bývalá reprezentantka a olympionička Martina Repiská mala možnosť na KAWASAKI Slovak Open po prvýkrát zasadnúť na lavičku reprezentácie dospelých a viesť svojich zverencov počas celého turnaja. Ako hodnotí ich výkony a v čom vidí priestor na zlepšenie? Čítajte viac.

Peter Petrovič a Natália Slobodová sa 25.-28.apríla rozhodli vycestovať do Fínska, kde absolvovali Future series podujatie Yonex Finnish International 2024. Čítajte viac.

26.-28.apríl, medzinárodné turnaje v talianskom Bolzane a medailové úspechy slovenských hráčov v kategóriách U11, U13 a U17. Čítajte viac.

Parabedminton

Parabedminton na Slovensku naberá na obrátkach, dostáva sa do čoraz väčšieho povedomia ľudí a teší sa veľkej obľube. Veď posúďte sami, Slováci, ktorí sa parabedmintonu venujú sa zúčastňujú aj medzinárodných podujatí, na ktorých okrem skúseností zbierajú aj cenné kovy. Čítajte viac.

Zo sveta

Finálový turnaj Majstrovstiev Európy zmiešaných družstiev, ktorý je na programe v sezóne 2025 sa odohrá v azerbajdžanskom Baku. O niečo skôr, konkrétne 26.11.-5.12.2024 bude španielska Ibiza hostiť Majstrovstvá Európy juniorov, ktoré zahŕňajú turnaj družstiev ako aj jednotlivcov.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov